تاریخ انتشار : 26 دی 1403
به طور طبیعی سیستم ایمنی موجودات توانایی تشخیص سلولهای خودی از بیگانه را دارد و به محتویات سلولهای خودی پاسخ نمیدهد. وظیفه آن مبارزه با عوامل بیگانه مثل ویروسها، میکروبها و سلولهای خودی تغییر یافته (سلولهای سرطانی) میباشد. خودایمنی موقعی است که واکنش ایمنی علیه سلولهای سالم خودی اتفاق بیافتد هر بیماری ای که نتیجه این پاسخ نامتعارف ایمنی باشد بیماری خودایمنی نامیده میشود. روماتیسم یکی از این بیماری های خود ایمنی میباشد.
تاریخ انتشار : 23 دی 1403
متاپنوموویروس انسانی (HMPV) (Human Metapneumovirus) یا همان ویروس معروف چینی به عنوان یک ویروس تنفسی فصلی شناخته می شود که به طور معمول علائم خفیفی شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا ایجاد می کند. متاپنوموویروس انسانی یک ویروس جدید نیست اما به دلیل افزایش موارد ابتلا به ویژه در کودکان زیر۱۴ سال چین مورد توجه قرار گرفته است.
تاریخ انتشار : 20 دی 1403
HPV یک عفونت مقاربتی شایع است که می تواند باعث زگیل تناسلی و انواع سرطان ها از جمله سرطان دهانه رحم، واژن، فرج، آلت تناسلی، مقعد و اوروفارنکس شود. ویروس HPV (پاپیلوما ویروس انسانی) گروه وسیعی از ویروس ها هستند که باعث ایجاد زگیل در نقاط مختلف بدن می شوند و می توانند از طریق تماس جنسی منتقل شوند. آنها به عنوان شایع ترین عفونت منتقله از راه جنسی (STI) در جهان شناخته می شوند.
تاریخ انتشار : 11 دی 1403
ایمونوهیستوشیمی ( immunohistochemistry) که به اختصار IHC نیز نامیده می شود ترکیبی از هیستولوژی و ایمونولوژی است، یک تکنیک آزمایشگاهی که آسیب شناسان برای جستجوی علائم بیماری در نمونه بافت استفاده می کنند. در IHC از خواص آنتیژنیابی آنتیبادیها برای شناسایی و گرفتن آنتیژنها در نمونه بافت استفاده میکند. آنتی بادی ها نمونه را رنگ آمیزی می کنند تا پاتولوژیست بتواند آنتی ژن هایی را که در زیر میکروسکوپ به آنها متصل شده است ببیند.
تاریخ انتشار : 08 دی 1403
کلیه ها یک جفت اندام لوبیایی شکل هستند که در پایین قفسه سینه در سمت راست و چپ ستون فقرات قرار دارند. آنها بخشی از دستگاه ادراری هستند و چند نقش و عملکرد اساسی را در بدن انجام می دهند.شرایط و بیماری های متعددی می تواند منجر به آسیب به کلیه ها شود. شایع ترین علل و عوامل خطر اصلی بیماری های کلیوی دیابت و فشار خون هستند. همچنین بیماری هایی مانند هماچوری، سوزش ادرار، تکرر ادرار و برون ده ادرار کم نیز می تواند نشان دهنده مشکلات عملکرد کلیه باشد. تست های عملکرد کلیه در این شرایط برای کمک به نظارت بر عملکرد کلیه توصیه می شود.
تاریخ انتشار : 06 دی 1403
تستهای عملکرد تیروئید(Thyroid Function Tests) مجموعهای از آزمایشهای خونی است که برای اندازهگیری عملکرد غده تیروئید استفاده میشود. وظیفه اصلی تیروئید، تولید هورمون هایی است که در تنظیم متابولیسم بدن (فرآیندی که غذا را به انرژی تبدیل می کند) نقش اساسی دارد .
تاریخ انتشار : 05 دی 1403
هفته اطلاع رسانی کم کاری تیروئید که در کشور ما هر ساله از 4 الی ۱0 دی ماه برگزار میشود، به منظور افزایش آگاهی عمومی در مورد کم کاری تیروئید، اهمیت تشخیص به موقع و درمان مناسب آن و همچنین ترویج تحقیقات و آموزشهای مربوط کنترل این بیماری اختصاص دارد.
تاریخ انتشار : 05 دی 1403
غده تیروئید، غدهای درونریز و مهم است که در قسمت جلوی گردن، دقیقا زیر سیب آدم (برجستگی حنجره) قرار دارد و دارای ۲ لوب راست و چپ است. این ۲ لوب توسط پل کوچکی به نام ایسموس (Ismus) به یکدیگر متصل میشوند. آنها در هر ۲ طرف نای قرار دارند. وظیفه تیروئید کنترل سرعت متابولیسم بدن از طریق ساختن هورمونهایی است که در خون ترشح میشوند ، سپس به تمام بافتهای بدن میروند و به تنظیم متابولیسم کمک می کنند.
تاریخ انتشار : 04 دی 1403
ویروس نقص ایمنی اکتسابی و یا HIV متعلق به خانواده رتروویروسها و جزء لنتوویروسها است (لنتو به معنی آهسته و بیانگر سرعت پیشرفت بیماری در این نوع ویروسها است که بسیار کند میباشد).این نوع از ویروسها به طور ویژه، با بدخیمیها، بیماریهای خودایمنی، سندرمهای نقصایمنی، کمخونیهای آپلاستیک و همولیتیک، بیماریهای مربوط به استخوان و مفاصل و بیماریهای سیستم عصبی ارتباط دارند.
تاریخ انتشار : 01 دی 1403
سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز)، یک بیماری مزمن است که توسط ویروس نقص ایمنی انسانی، که HIV نیز نامیده می شود، ایجاد می شود. بیماری ایدز، یکی از بیماری های کشنده محسوب می شود که کسب آگاهی درباره آن اهمیت بسیاری دارد و متاسفانه بسیاری از مردم نسبت به این بیماری و مباحث آن اطلاعات کامل ندارند.
تاریخ انتشار : 01 دی 1403
یکم دسامبر مصادف با یازده آذر هر سال ، روز جهانی ایدز است. این روز فرصتی برای دولتها و مردم جهان است تا آگاهی و همبستگی بین المللی خود را در مواجهه با همهگیری بیماری ایدز بیشتر کنند و هر سال یک پیام خاص به عنوان شعار روز جهانی ایدز انتخاب میشود. سازمان بهداشت جهانی در سال 2024، سی و هفتمین سالگرد جهانی ایدز را با موضوع "اقدام جمعی: پایداری و تسریع پیشرفت "HIV گرامی می دارد.