نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش HTLV(1&2)

نام آزمایش : HTLV(1&2)

هزینه آزمایش : 2,426,690 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه :

 سرم/ خون کامل / مایع مغزی نخاعی(CSF)

حجم نمونه :

2 ml

نگهداری نمونه :

48 ساعت در دمای اتاق, 14روز 8-2 درجه و تا 2 ماه 20- درجه

 

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

نمونه فريز دفريز نشود.

 

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

این آزمایش نیازی به ناشتا بودن و یا محدودیت خاص در رژیم غذایی ندارد.

اطلاعات بالینی :

HTLV-I و HTLV-II مانند ویروس HIV از گروه رترو ویروس‌ها هستند. نحوه انتقال و دوره کمون طولانی ویروس، مشابه ویروس HIV از طریق شیر مادر، سرنگ آلوده، محصولات خونی و تماس جنسی است. این ویروس در جنوب ژاپن، جزایر کارائیب، آمریکای جنوبی و مناطقی از آفریقا بومی است.

ارتباط ویروس HTLV-I با لوسمی T-Cell در بزرگسالان و اختلالات نرولوژیک (عصبی) مانند پاراپارزی اسپاستیک گرمسیری شناخته شده است. HTLV-II مسئول بیماری‌های نادرتری در انسان است که مهم‌ترین آنها لنفوم/لوسمی سلول مویین در بزرگسالان (Hairy Cell Leukemia) است.

آزمایش ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) ممکن است زمانی انجام شود که فردی علائم یا یافته‌هایی داشته باشد که نشان می‌دهد فرد دارای بیماری مرتبط با عفونت HTLV-I یا HTLV-II است، به‌ویژه زمانی که آن فرد عوامل خطر را نیز شناسایی کرده باشد.

علائم و نشانه های لوسمی یا لنفوم لنفوسیتی سلول T بزرگسالان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تب
  • عرق شبانه
  • خستگی
  • افزایش تعداد و غیر طبیعی لنفوسیت های نابالغ
  • بزرگ شدن غدد لنفاوی

 

اگر آزمایش اولیه ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) منفی باشد، بعید است که فرد عفونت HTLV داشته باشد و علائم فرد احتمالاً به دلیل دیگری باشد. به طور معمول، آزمایش بیشتری لازم نیست.

اگر فردی دارای آنتی بادی های HTLV-I یا HTLV-II در هر دو آزمایش اولیه و تاییدی باشد، احتمالاً فرد دارای عفونت ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) است. اگر فرد علائم مرتبط با یک بیماری مرتبط با ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) را نیز داشته باشد، احتمالاً این عفونت علت زمینه ای است.

فردی با نتایج اولیه و تاییدی مثبت اما بدون علامت، مانند فردی که به دلیل اینکه مادر کودک مبتلا یا شریک جنسی فرد مبتلا است، آزمایش شده است، یا فردی که خون اهدایی او مثبت بوده و آزمایش تاییدی نیز مثبت است، به احتمال زیاد عفونت دارد. با این حال، در اکثریت قریب به اتفاق موارد، فرد هرگز دچار بیماری نمی شود. با این حال، این افراد می توانند عفونت را به افراد دیگر منتقل کنند و باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند.

کسانی که تست اولیه HTLV-I/II مثبت و تست تاییدی منفی دارند احتمالاً مثبت کاذب هستند و عفونت ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) ندارند. افرادی که نتیجه آزمایش تاییدی نامشخصی دارند باید در چند هفته مجددا مورد آزمایش قرار گیرند تا مشخص شود که آیا آنتی بادی ایجاد کرده اند یا خیر. اگر آزمایش تاییدی منفی باشد یا هنوز نامشخص باشد، بعید است که فرد مبتلا به عفونت ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) باشد.

مثبت بودن تست مولکولی HTLV-I/II نشان می دهد که فرد مورد آزمایش دارای عفونت HTLV-I یا HTLV-II است. اگر نتیجه مولکولی منفی باشد، احتمال ابتلای فرد کمتر است، اما نمی توان آن را رد کرد زیرا ممکن است مقدار ویروس در خون در زمان آزمایش برای تشخیص آنقدر کم بوده باشد.

نام روش اندازه گیری :

EIA

نام های مشابه :

HTLV I&II Ab Screen, Anti human T Lymphotrophic virus I&II Ab

 

عوامل مداخله گر :

  •  نمونه‌های حاوی ذرات فیبرین، آلودگی میکروبی یا نمونه جسم مرده در نتایج آزمون تداخل ایجاد می‌کند.
  •  نمونه فریز شده‌ای که جهت ذوب شدن در معرض حرارت بالا قرار بگیرد و یا نمونه‌ای که مکرراً ذوب و فریز شود در نتایج آزمون تداخل ایجاد می‌کند.
  • نمونه همولیزه با غلظت هموگلوبین بیشتر از ۳۰۵mg/ml، لیپمیک با غلظت تری‌گلیسرید بیشتر از ۳۰۰mg/ml و ایکتریک با غلظت بیلی‌روبین بیشتر از ۲mg/ml موجب تداخل در نتایج آزمایش می‌گردد.
  • نتیجه آزمایش منفی امکان قرار گرفتن در معرض ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی نوع I و II (HTLV-I یا HTLV-II) را رد نمی کند. سطوح کل آنتی بادی های این ویروس ها ممکن است در عفونت اولیه غیرقابل تشخیص باشد.

موارد عدم پذیرش نمونه :

نمونه های همولیز، ایکتریک، لیپمیک

اطلاعات تکمیلی :

  • تست HTLVI/II به عنوان تست غربالگری و تأییدیه برای نمونه‌های سرم، سلول‌های انسانی، بافت‌ها و اندام‌های جامد اهداکنندگان پیشنهاد نمی‌شود.
  • نتایج منفی تست، احتمال در معرض آلودگی قرار گرفتن با ویروس‌های HTLVI/II را رد نمی‌کند.
  • در اوایل آلودگی به عفونت HTLV، ممکن است سطوح آنتی‌بادی‌های HTLVI/II (از کلاس IgG) قابل اندازه‌گیری نباشد.
  • تفکیک این دو سروتیپ با روش‌های سرولوژیک امکان‌پذیر نیست.
  • وجود آنتی‌بادی‌های ضد HTLV رابطه‌ای با ویروس HIV (ایدز) ندارد. اما با این حال، راه انتقال HTLV مشابه HIV است: آلودگیِ مایعات بدن، استفاده از داروهای تزریقی IV، تماس جنسی، و شیردهی.

زمان جواب دهی : 3 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir