نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Cervix Biopsy

نام آزمایش : Cervix Biopsy

هزینه آزمایش : 0 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه :

بیوپسی سرویکس

نگهداری نمونه :

2-8 درجه 

حمل و نقل نمونه :

 ظرف محتوی نمونه را در اسرع وقت  به آزمایشگاه منتقل نمایید.

راهنمای جمع آوری نمونه :

بهترین زمان جمع آوری نمونه در روز چهاردهم قاعدگی (mid-cycle) می باشد. جمع آوری نمونه نباید در زمان پریودی باشد.

وجود خون در نمونه موجب خطا در نتایج آزمایش می شود.

 

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بیمار-سابقه بیماری-مصرف دارو

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

 بیمار حداقل ۲۴ ساعت قبل از نمونه گیری نباید از دوش واژینال، پماد، ژل و یا هر گونه کرم موضعی در ناحیه نمونه گیری استفاده کرده باشد.

اطلاعات بالینی :

بیوپسی دهانه رحم  یک معاینه ضروری در مدیریت سرطان دهانه رحم است. این می تواند هر گونه ناهنجاری در دهانه رحم مانند ضایعات پیش سرطانی را قبل از ایجاد سرطان تشخیص دهد.

 

بیوپسی دهانه رحم معاینه ای است که اجازه می دهد تا بدون درد نمونه ای از بافت از این ناحیه برای تجزیه و تحلیل برداشته شود. مطالعه این نمونه به تشخیص سرطان دهانه رحم کمک می کند.

در صورت وجود ضایعه مشکوک، پزشک ممکن است نیاز به بیوپسی داشته باشد. تجزیه و تحلیل قطعه بافت انجام شده در آزمایشگاه مشخص می کند که آیا سرطان است یا نه، و اطلاعات ارزشمندی در مورد ماهیت، مرحله و درجه بیماری به دست می دهد. همه این عناصر به تنظیم یک استراتژی درمانی مناسب کمک می کنند.

 در صورت وجود برخی علائم مشکوک، بیوپسی درخواست  می شود:

  • خونریزی خارج از قاعدگی؛
  • دوره های غیرعادی سنگین یا طولانی تر از حد معمول؛
  • ترشحات مشکوک واژن (بوی بد، فراوان و غیره)؛
  • درد هنگام مقاربت جنسی؛
  • مشکل در ادرار کردن؛
  • یبوست ؛
  • نشت ادرار یا مدفوع از واژن؛
  • درد لگن یا کمر درد؛
  • یک یا هر دو پا متورم؛
  • خستگی غیر معمول، کاهش وزن و غیره

یعنی: سرطان دهانه رحم می تواند بدون علامت باشد و برای مدت معینی مورد توجه قرار نگیرد. هنگامی که چندین علامت بالینی ظاهر می شود، معمولاً به این معنی است که تومور قبلاً پیشرفت کرده است. با این حال، وجود این علائم می تواند با سایر مشکلات سلامتی مرتبط باشد و لزوماً به معنای وجود سرطان نیست. به همین دلیل مهم است که با پزشک خود حداقل علائم غیر معمول مشورت کنید.

 

پاپ اسمیر و تست HPV

اولین معاینه، اسمیر دهانه رحم است که توسط متخصص زنان، ماما یا پزشک معالج شما انجام می شود. اگر نتایج این اسمیر غیرطبیعی باشد، پزشک می تواند آزمایش HPV را درخواست کند.

تست HPV می تواند توسط خود بیمار انجام شود. اگر منفی شد، می‌توانیم در نظر بگیریم که ناهنجاری‌های شناسایی‌شده در اسمیر خودبه‌خود ناپدید می‌شوند. از سوی دیگر، در صورت مثبت شدن تست HPV، بررسی ها باید از طریق معاینات تکمیلی ادامه یابد تا وجود ضایعات پیش سرطانی یا سرطانی تایید شود یا خیر.

کولپوسکوپی

اگر در تست پاپ اسمیر سلول های مشکوک کشف شده باشد، پزشک درخواست کولپوسکوپی می کند. این امر به ویژه در صورت وجود دیسپلازی خفیف، متوسط ​​یا شدید، عفونت HPV و غیره مشاهده می شود.

این معاینه شامل معاینه دهانه رحم با استفاده از دستگاه مجهز به نور و اثر بزرگ نمایی به منظور مشاهده واضح تمام قسمت های رحم می باشد. برای تجسم نواحی غیر طبیعی، از رنگ استفاده می شود. بنابراین کولپوسکوپی تشخیص ناهنجاری ها را دقیقاً با توجه به رنگ آمیزی نواحی خاص رحم امکان پذیر می کند.

اگر در طول کولپوسکوپی یک یا چند ناحیه رحم سفید شود، پزشک بیوپسی را انجام می دهد. سپس نمونه ای از پوشش رحم از ناحیه(های) مشکوک گرفته می شود. گاهی اوقات پزشک کورتاژ اندوسرویکال را انجام می دهد و سپس کل ناحیه مشکوک را برمی دارد. در صورت لزوم، پزشک می‌تواند بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان را نیز انجام دهد.

سپس قطعات بافت برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه آسیب شناسی فرستاده می شود. نقشه برداری دقیق از مناطق مشکوک نیز توسط متخصص زنان ایجاد می شود. او همچنین می‌تواند از کولپوسکوپی/بیوپسی عکس بگیرد اگر تجهیزاتش اجازه دهد.

ظاهر شدن خونریزی جزئی پس از معاینه طبیعی است. اینها در عرض چند ساعت خود به خود متوقف می شوند و بعد از چند روز ناحیه کاملاً بهبود می یابد. اگر نتایج آزمایشگاه پاتولوژی وجود دیسپلازی متوسط ​​یا شدید دهانه رحم را نشان دهد، به این معنی است که خطر تبدیل این ضایعات به سرطان دهانه رحم وجود دارد. بنابراین لازم است که به تخریب آنها توسط لیزر یا کونیزاسیون متوسل شویم.

غربالگری سرطان دهانه رحم میزان سرطان دهانه رحم را تا حد زیادی کاهش داده است. غربالگری با آزمایش پاپ و یا ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) در سنین 21 تا 25 سالگی توصیه می شود. هر فردی که دهانه رحم دارد بدون توجه به هویت جنسی، گرایش جنسی یا فعالیت جنسی باید غربالگری شود.

افرادی که نتایج غربالگری غیرطبیعی دارند (که نشان دهنده پیش سازهای احتمالی سرطان دهانه رحم است) نیاز به پیگیری یا درمان بیشتری دارند.

 

نیازهای همراه نمونه :

نام-نام خانوادگی- نوع نمونه


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir