نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Chromogranin A

نام آزمایش : Chromogranin A

هزینه آزمایش : 3,694,100 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه :

سرم

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

 7روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

نمونه فريز دفريز نشود.

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

  • داروهایی که ممکن است باعث افزایش سطح کروموگرانین A شوند شامل مهارکننده های پمپ پروتون (مثلاً امپرازول) هستند و باید 2 هفته قبل از آزمایش قطع شوند.
  • ورزش: ورزش شدید ممکن است سطح CgA را به طور موقت افزایش دهد، بنابراین ممکن است بخواهید چند ساعت قبل از انجام آزمایش از فعالیت شدید خودداری کنید.

اطلاعات بالینی :

آزمایش کروموگرانین A یک آزمایش خون است که سطح پروتئین کروموگرانین A را در خون اندازه گیری می کند. این آزمایش برای تشخیص و مانیتور انواع خاصی از تومورها، به ویژه تومورهای عصبی غدد درون ریز استفاده می شود.

کروموگرانین A پروتئینی است که عمدتاً توسط سلول های سیستم عصبی غدد درون ریز که شامل سلول های غدد فوق کلیوی، پانکراس و روده است، تولید می شود. کروموگرانین A در گرانول های ترشحی درون این سلول ها ذخیره می شود و در پاسخ به محرک های خاصی مانند استرس، ورزش و تغذیه در جریان خون آزاد می شود.

آزمایش کروموگرانین A ممکن است برای چندین هدف استفاده شود:

  • تشخیص: افزایش سطح کروموگرانین A در خون می تواند نشان دهنده وجود تومورهای عصبی غدد درون ریز، از جمله تومورهای کارسینوئید، تومورهای عصبی غدد پانکراس، و سرطان ریه سلول کوچک باشد. آزمایش کروموگرانین A ممکن است همراه با سایر آزمایش‌های تشخیصی مانند مطالعات تصویربرداری و بیوپسی برای تأیید تشخیص استفاده شود.
  • مانیتور: هنگامی که یک بیمار مبتلا به تومور عصبی غدد تشخیص داده شد، آزمایش کروموگرانین A ممکن است برای مانیتور بیماری در طول زمان مورد استفاده قرار گیرد. تغییرات در سطوح کروموگرانین A می تواند نشان دهنده رشد یا کوچک شدن تومور و همچنین پاسخ به درمان باشد.
  • پیش آگهی: در برخی موارد، سطوح کروموگرانین A ممکن است برای پیش بینی پیش آگهی برای یک بیمار مبتلا به تومور نورواندوکرین استفاده شود. سطوح بالاتر CgA ممکن است با پیش آگهی ضعیف تری همراه باشد، اگرچه بسته به وضعیت بیمار متفاوت است.
  • پیگیری: برای بیمارانی که تحت درمان تومور نورواندوکرین قرار گرفته‌اند، آزمایش CgA ممکن است برای نظارت بر عود یا پیشرفت بیماری استفاده شود.

توجه به این نکته مهم است که آزمایش کروموگرانین A به عنوان یک ابزار غربالگری برای جمعیت عمومی استفاده نمی شود، زیرا سطوح بالا CgA می تواند در شرایط دیگری مانند نارسایی کلیه، بیماری کبد و التهاب مزمن رخ دهد. این آزمایش معمولاً برای موقعیت‌هایی که مشکوک بالینی تومور عصبی غدد درون‌ریز وجود دارد، رزرو می‌شود.

نام روش اندازه گیری :

CLIA-ECL-EIA

نام های مشابه :

CgA

نیازهای همراه نمونه :

 نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

 برخی داروها مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون و مسدودکننده‌های H2 می‌توانند سطوح CgA را در خون، حتی در غیاب تومور عصبی غدد، افزایش دهند. با این حال، این اثر به طور کلی برگشت پذیر است و یک وضعیت پاتولوژیک را نشان نمی دهد.

موارد عدم پذیرش نمونه :

همولیز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir