نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Cu

نام آزمایش : Cu

هزینه آزمایش : 2,108,280 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه :

 سرم یا پلاسما / ادرار/ بیوپسی کبد

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

از فریز و آب کردن نمونه خودداری شود

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

این آزمایش نیازی به ناشتایی ندارد.

 بیمار حداقل یک هفته قبل از جمع آوری ادرار از مصرف ویتامین ها، مواد معدنی یا مکمل های گیاهی خودداری کند.

 

اطلاعات بالینی :

مس، یک ماده معدنی ضروری است که بدن آن را در برخی از آنزیم‌ها مورد استفاده قرار می‌دهد. این آنزیم‌ها نقش‌های مهمی در تنظیم متابولیسم آهن، تشکیل بافت همبند، تولید انرژی در سطح سلولی، تولید ملانین (رنگدانه‌ای که رنگ پوست را ایجاد می‌کند) و عملکرد سیستم عصبی را بر عهده دارند. در این آزمایش مقدار مس موجود در خون، ادرار یا کبد اندازه‌گیری می‌شود.

مس در بسیاری از مواد غذایی از جمله خشکبار، شکلات، قارچ، صدف، غلات، میوه‌های خشک و جگر یافت می‌شود. مس ممکن است از طریق لوله‌های مسی که آب از آن‌ها عبور می‌کند وارد آب شود و پختن غذا در ظروف مسی نیز موجب انتقال مس به درون غذا می‌شود.

معمولا مس موجود در غذاها و مایعات، از طریق روده‌ها جذب بدن شده و بدن آن را با اتصال به یک پروتئین، به شکل غیرسمی تبدیل کرده و سپس آن را به کبد منتقل می‌کند. مقداری از مس در کبد ذخیره می‌شود و مابقی آن جهت تولید آنزیم سرولوپلاسمین به پروتئینی به نام آپوسرولوپلاسمین متصل می‌شود. تقریبا 95٪ از مس موجود در خون به سرولوپلاسمین متصل است و بقیه‌ی آن به پروتئین‌های دیگری مانند آلبومین متصل می‌باشد.

به طور معمول فقط مقدار کمی از مس به صورت آزاد (غیرمتصل) در خون وجود دارد. مس مازاد بدن از طریق کبد وارد صفرا شده و سپس از طریق مدفوع دفع می‌شود. مقداری از مس مازاد نیز از طریق ادرار از بدن خارج می‌گردد.

نام های مشابه :

`CU /Copper

 

نیازهای همراه نمونه :

 نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

  • غلظت بالای گادولینیوم، ید و باریم در اکثر آزمایش های فلزات تداخل دارد. اگر مواد حاجب حاوی گادولینیوم، ید یا باریم تجویز شده باشد، نمونه نباید حداقل به مدت 96 ساعت جمع آوری شود.
  • سیس پلاتین (داروی ضد تومور) باعث بالارفتن مقادیر مس در شرایط شیمیایی می شود.
  • قرص‌های ضد بارداری خوراکی، استروژن‌ها، فنی‌توئین، کاربامازپین و فنوباربیتال منجر به افزایش سطح مس می‌شود.

موارد عدم پذیرش نمونه :

نمونه ایکتریک شدید مورد قبول نمی باشد.

 

اطلاعات تکمیلی :

افزایش سطح مس ممکن است به این دلایل اتفاق بیافتد:

لوسمی، هموکروماتوز، سیروز صفراوی، تب تیفوئید، بیماری هوجکین، پلاگر، سل ریوی، کم‌خونی آپلاستیک و مگالوبلاستیک، تالاسمی‌های ماژور و مینور، آرتریت روماتوئید، لوپوس سیستمیک

کاهش سطح مس ممکن است به این دلایل اتفاق بیافتد:

بیماری ویلسون، اسپرو، سندرم نفروتیک، سندرم منکز، سوختگی‌ها

هر دو حالات کمبود مس و افزایش مس، وضعیت‌هایی هستند که به ندرت اتفاق می‌افتند. بیماری ویلسون، یک اختلال ارثی نادری است که می‌تواند منجر به ذخیره بیش از حد مس در کبد، مغز و سایر اعضای بدن شود. همچنین ممکن است در صورتی که فرد به صورت کوتاه مدت در معرض مقادیر بالای مس باشد (مواجهه حاد) یا به صورت طولانی مدت در معرض مقادیر مختلف مس قرار گیرد (مواجهه مزمن) افزایش مس بدن (مسمومیت) ایجاد شود.

گاهی اوقات ممکن است، افراد مبتلا به بیماری‌هایی که با سوء‌جذب شدید همراه هستند، مانند سیستیک فیبروزیس و بیماری سلیاک، و یا نوزادانی که منحصرا" از شیر خشک گاوی تغذیه می‌کنند، به کمبود مس مبتلا شوند.

یک بیماری ژنتیکی نادر وابسته به X به نام سندرم موی تاب‌دار منکز (Menkes kinki hair syndrome ) وجود دارد که منجر به کمبود مس در مغز و کبد کودکان مبتلا می‌شود. در نوزاد پسر مبتلا به این بیماری، علائمی مانند تشنج، تأخیر در تکامل، تکامل غیرنرمال شریان‌ها در مغز و موهای تاب‌دار خاکستری شکننده نامعمول دیده می‌شود.

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir