نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Acteylcholin esterase rec

نام آزمایش : Acteylcholin esterase rec

هزینه آزمایش : 0 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه : serum

حجم نمونه : 1ml

کمترین حجم نمونه : 0.5ml

نگهداری نمونه : 7روز در دمای2تا8درجه سانتیگراد،3ماه در دمای منفی20درجه سانتیگراد

حمل و نقل نمونه : انتقال در شرایط یخچالی یا فریز

راهنمای جمع آوری نمونه : نمونه فریز دفریز نشود- رد نمونه های همولیز ، ایکتریک و لیپمیک شدید

اطلاعات لازم از بیمار : سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری : نيازي به ناشتايي یا آمادگی خاصی نمي باشد.

اطلاعات بالینی : آنتی بادی های گیرنده استیل کولین ، اتوآنتی بادی هایی هستند که توسط سیستم ایمنی خود فرد تولید شده و به اشتباه پروتئین هایی به نام گیرنده های استیل کولین را مورد حمله قرار می دهد، که این پروتئین ها برروی فیبرهای ماهیچه های اسکلتی قرار دارند. این آزمایش به تشخیص و اندازه گیری آنتی بادی های AChR در خون می پردازد. استیل کولین ماده شیمیایی است که پیامها را بین سلول های عصبی منتقل می کند. حرکت عضلانی زمانی شروع می شود که محرکه ای به پایانه های عصبی منتقل شود. جایی که استیل کولین آزاد می شود. استیل کولین از شکافی میکروسکوپی بین پایانه های عصبی بین ماهیچه ها در اتصال عصبی –عضلانی آزاد می شود. هنگامی که به فیبر عضلانی رسید به یکی از گیرنده های استیل کولین متصل شده و پان را فعال می کند و انقباض عضلات شروع می شود. آنتی بادی های AChR مانع برقراری ارتباط بین عصب و عضله اسکلتی می شوند. انقباض عضلات را مهار کرده و با جلوگیری از فعال شدن گیرنده های استیل کولین ، باعث خستگی سریع عضلات می شود. آنها این کار را از طریق سه روش اصلی انجام می دهند: 1. زمانی که آنها به رسپتور ها (گیرنده ها) متصل می شوند آنتی بادی ها ممکن است یک واکنش التهابی را که باعث ازبین رفتن آنها و اتصال عصبی عضلانی است را فعال کنند. 2. آنتی بادی ها ممکن است برروی رسپتورها نشسته و اتصال استیل کولین را مهار کنند. 3. آنتی بادی ها ممکن است گیرنده هارا به هم متصل کنند و باعث شود آنها از اتصال عصبی - عضلانی خارج شوند. در نهایت نتیجه این تداخل توسعه بیماری MG (میاستنی گراویس ) است . یک اختلال خودایمنی مزمن وابسته به حضور آنتی بادی ها و تاثیر آنها برکنترل عضله.

نام های مشابه : - (Muscle AChR) Antibodies-Anti Neuromuscular Junction Receptor Antibodies- Myasthenia Gravis Antibodies- ACh Receptor (Muscle) Binding Ab-

نیازهای همراه نمونه : نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

عوامل مداخله گر : در ۳۴-۷ درصد از بیماران مبتلا به میاستنی گراویس آنتی‏ بادی‏های گیرنده استیل کولین وجود ندارند. موارد منفی کاذب: ۱۲- ۶ ماه اول پس از ظهور علایم بالینی؛ ۵۰-۲۱% موارد میاستنی گراویس چشمی؛ در ۲۵-۶% موارد میاستنی گراویس جنرالیزه. موارد مثبت کاذب: سندرم میاستنیک ایتون – لامبرت (Eaton-Lambert)؛ بستگان درجه یک بیماران مبتلا به میاستنی گراویس؛ بیماران مبتلا به اسکلروز آمیوتروفیک جانبی (ALS)که با سم مار کبری درمان شده‏اند؛ سیروز صفراوی اولیه؛ سرطان ریه؛ بیماران مسن مبتلا به بیماری‏های خودایمنی؛ پیوند مغز استخوان؛ متعاقب درمان با پنی‏سیلامین (penicillamine-induced myesthenia –like symptoms) . مبتلایان به بیماری خود ایمن کبدی ممکن است نتایج مثبت داشته باشند. استفاده از داروهای شل کننده عضلانی ( متاکورین و سوکسینیل کولین یا پنیسیلامین) می تواند موجب نتایج مثبت کاذب گردد. داروهای سرکوبگر ایمنی می توانند سبب سرکوب تشکیل این آنتی بادی ها در مبتلایان به MG تحت بالینی شوند.


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir