نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Undigested Food

نام آزمایش : Undigested Food

هزینه آزمایش : 0 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

اطلاعات بالینی :

Undigested food‏ غذای هضم نشده : باکتری های موجود در بدن باید توانایی تجزیه درست مواد غذایی را داشته باشند، اما گاهی اوقات گوارش برخی مواد غذایی، به ویژه آنهایی که محتوای فیبر بالا دارند، دشوار است. ذرت، هویج، دانه ها، و مغزهای خوراکی از جمله این مواد غذایی هستند که سخت گوارش می شوند. از آنجایی که این مواد غذایی ممکن است تقریبا بدون تغییر از بدن عبور کنند، شما همواره تمامی مواد مغذی را دریافت نمی کنید.

بدن مواد زائد را دفع میکند در واقع پس از هضم غذا پس ماند آنرا از طریق مدفوع دفع می کند با این حال، گاهی اوقات ممکن است متوجه ‏شوید که برخی از غذاها در مدفوع شما تغییر نکرده و در واقع بصورت دست نخورده دفع میشوند.‏

علت (Undigested food‏) غذای هضم نشده در مدفوع چیست ؟

شایع ترین علت غذای هضم نشده در مدفوع غذاهای فیبری است. در حالی که سیستم گوارش می تواند بسیاری از غذا ها را تجزیه و هضم ‏کند فیبرها تا حد زیادی هضم نشده باقی میمانند. با این حال ، خوردن غذاهای حاوی فیبر می تواند سودمند باشد ، زیرا منجر به زیاد شدن حجم مدفوع میشود ‏که این امر سبب تحریک دیواره های رود جهت دفع کامل تر میشود.‏

به طور معمول، بین 24 ساعت تا 72 ساعت طول می کشد تا غذا از دستگاه گوارش انسان عبور کند. برخی افراد دارای نرخ تحرک بالا هستند و ممکن است متوجه ذرات غذایی در مدفوع شوند، که از زمان کافی برای تجزیه کامل برخوردار نبوده اند.

دستگاه گوارش از چهار قسمت مجزا تشکیل شده است:

  1. مری
  2. معده
  3. روده کوچک
  4. روده بزرگ

دستگاه گوارش وظیفه منحصر به فردی در گوارش دارد، و تحرک می تواند حتی بین هر بخش مختلف روده نیز متفاوت باشد.

 

عوامل خطر غذای هضم نشده (Undigested food‏) در مدفوع

آن چه در مدفوع مشاهده می کنید می تواند در نتیجه شیوه جویدن غذا شکل گرفته باشد. فرآیند گوارش از دهان آغاز می شود. اگر مواد غذایی را به خوبی نجوید، شرایط برای آنزیم های گوارشی به منظور تجزیه غذا دشوار می شود و از این رو، ممکن است تکه های غذا دست نخورده از بدن عبور کرده و وارد مدفوع شوند.

به طور معمول، مشاهده ذرات مواد غذایی در مدفوع دلیلی برای نگرانی ایجاد نمی کند. با این وجود، اگر این شرایط با اسهال، و یا کاهش وزن همراه است، می تواند نشانه ای از مشکلات و بیماری های جدی‌تر باشد و باید توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد.

هر دو مورد اسهال و کاهش وزن می توانند نشانه ای از سوءجذب مرتبط با بیماری سلیاک، بیماری کرون، یا نارسایی لوزالمعده باشند. توجه داشته باشید که تمام بیماری هایی که موجب سوءجذب می شوند، می توانند موجب مشاهده ذرات گوارش نشده غذا در مدفوع شوند. این یک نشانه خاص از یک بیماری ویژه نیست و از این رو، باید بررسی های لازم توسط یک پزشک صورت بگیرد.

 

 


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir