نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش T3

نام آزمایش : T3

هزینه آزمایش : 772,840 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه :

سرم، پلاسماي هپارينه، پلاسماي EDTA

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

7روز 8-2 درجه و تا 1 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

برخی داروها، مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌ها می‌توانند با آزمایش‌های T3 آزاد و T3 تداخل ایجاد کنند، بنابراین پزشک خود را در مورد داروهای تجویز شده یا بدون نسخه و/یا مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید، مطلع کنید.

بیماری حاد ممکن است بر نتایج آزمایش تیروئید تأثیر بگذارد. به طور کلی توصیه می شود که از آزمایش تیروئید در بیماران بستری در بیمارستان خودداری شود یا تا زمان بهبودی فرد از یک بیماری حاد به تعویق بیفتد.

به مدت 12 ساعت قبل از جمع آوری نمونه، مولتی ویتامین یا مکمل های غذایی حاوی بیوتین (ویتامین B7) که معمولا در مکمل ها و مولتی ویتامین ها مو، پوست و ناخن یافت می شود، مصرف نکنید.

اطلاعات بالینی :

تری یدوتیرونین (T3) یکی از دو هورمون اصلی تولید شده توسط غده تیروئید، اندام پروانه ای شکل کوچکی است که به صورت صاف در سرتاسر نای در انتهای گلو قرار دارد. هورمون اصلی تیروئید دیگر تیروکسین (T4) نام دارد و با هم به کنترل میزان مصرف انرژی در بدن کمک می کند. هورمون‌های تیروئید عمدتاً به پروتئین‌های حامل متصل می‌شوند (به عنوان مثال، گلوبولین متصل شونده به تیروئید: TBG، پری آلبومین و آلبومین).

بیشتر هورمون تولید شده توسط تیروئید T4 است. این هورمون نسبتاً غیر فعال است، اما در کبد و سایر بافت ها به T3 بسیار فعال تر تبدیل می شود.

تولید تری یدوتیرونین (T3) در غده تیروئید تقریباً 20 درصد از کل T3 را تشکیل می دهد. مابقی از طریق تبدیل T4 به T3 در بافت های محیطی تولید می شود. سطوح T4 در گردش بسیار بیشتر از سطح T3 است، اما تری یدوتیرونین (T3) از نظر بیولوژیکی فعال ترین هورمون از نظر متابولیکی است (3 تا 4 برابر قوی تر از T4) اگرچه اثر آن به دلیل نیمه عمر کوتاه تر در مقایسه با T4 است.

سطح تری یدوتیرونین (T3) توسط سیستم بازخوردی که بدن برای حفظ مقادیر ثابت هورمون های تیروئید در خون استفاده می کند، تنظیم می شود. T4 و TSH، همراه با هورمون تنظیم کننده آن، هورمون آزاد کننده تیروتروپین (TRH)، که از هیپوتالاموس می آید، نیز بخشی از سیستم بازخورد هستند.

هنگامی که سطح هورمون های تیروئید در خون کاهش می یابد، غده هیپوفیز در پاسخ به تحریک TRH، TSH تولید و آزاد می کند. سپس TSH غده تیروئید را تحریک می کند تا T4 و T3 بیشتری تولید و/یا آزاد کند.

هنگامی که سطح هورمون تیروئید در خون افزایش می یابد، غده هیپوفیز TSH کمتری تولید می کند و تیروئید T4 و T3 کمتری تولید می کند.

هنگامی که هر سه اندام (هیپوتالاموس، هیپوفیز و تیروئید) به طور طبیعی کار می کنند، تولید تیروئید برای حفظ سطح نسبتاً پایدار هورمون های تیروئید در خون تنظیم می شود.

نام روش اندازه گیری :

CLIA-ECL-EIA

نیازهای همراه نمونه :

نام و نام خانوادگي، نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

  • مقدار کل تری یدوتیرونین (T3) در بارداری افزایش می یابد، زیرا پروتئین های سرم در آن زمان افزایش می یابد. تری یدوتیرونین (T3) آزاد، با این حال، تحت تاثیر سطوح پروتئین نیست.
  • داروهایی که می توانند تری یدوتیرونین (T3) را افزایش دهند: آمیودارون، کلوفیبرات، سیتومل، استروژن ها، متادون، داروهای ضد بارداری خوراکی، فنوتیازین ها، تاموکسیفن، تربوتالین، تیروکسین، والپروئیک اسید.
  • داروهایی که می توانند تری یدوتیرونین (T3) را کاهش دهند: آمیودارون، استروئیدهای آنابولیک، آندروژن ها، داروهای ضد تیروئید، آسپرین، آتنولول، کاربامازپین، سایمتیدین، کورتیکواستروئیدها، فوروزماید، لیتیوم، فنی توئین، پروپرانولول، تئوفیلین.

 

اطلاعات تکمیلی :

اگر غده تیروئید مقادیر بیش از حد T4 و T3 تولید کند، فرد مبتلا ممکن است علائم مرتبط با پرکاری تیروئید (پرکاری تیروئید) مانند عصبی بودن، لرزش دست ها، کاهش وزن، بی خوابی، و پف کردن اطراف چشم های خشک و تحریک شده داشته باشد. در برخی موارد، چشم های برآمده. بیماری گریوز شایع ترین علت پرکاری تیروئید است

اگر غده تیروئید مقادیر ناکافی T4 و T3 تولید کند، ممکن است فرد علائم و نشانه‌های مرتبط با کم کاری تیروئید (کم کاری تیروئید) و متابولیسم کند مانند افزایش وزن، خشکی پوست، خستگی و یبوست را داشته باشد. تیروئیدیت هاشیموتو شایع ترین علت کم کاری تیروئید است

به دلیل تبدیل T4 به T3 در کبد، بنابراین سطح تری یدوتیرونین (T3) کمتر برای کم کاری تیروئید مفید است. سطح تری یدوتیرونین (T3) به تشخیص پرکاری تیروئید کمک می کند.

هم پرکاری تیروئید و هم کم کاری تیروئید می توانند ناشی از تیروئیدیت، سرطان تیروئید و تولید بیش از حد یا کمبود TSH باشند. تأثیر این شرایط بر تولید هورمون تیروئید را می توان با اندازه گیری تری یدوتیرونین (T3) آزاد یا گاهی اوقات کل تری یدوتیرونین (T3) شناسایی و کنترل کرد.

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir