نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Renin( plasma)

نام آزمایش : Renin( plasma)

هزینه آزمایش : 1,545,730 ریال

وضعیت ارائه آزمایش : موجود

نوع نمونه :

پلاسما ETDA

حجم نمونه :

2ml

نگهداری نمونه :

4 هفته در دمای منفی20درجه سانتیگراد

حمل و نقل نمونه :

فريز شده همراه با يخ خشک

راهنمای جمع آوری نمونه :

نمونه گیری در لوله سرد و انتقال نمونه با یخ و سانتریفیوژ نمونه بایددر سانتریفیوژ یخچال دار انجام شود. نمونه فریز دفریز نشود- رد نمونه های همولیز و ایکتریک شدید

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

  • زمان توصیه شده برای جمع آوری 8 صبح، پس از تقریبا 2 ساعت فعال بودن بیمار است. سعی کنید نمونه را تا حد امکان نزدیک به آن زمان و حداکثر تا ساعت 10 صبح جمع آوری کنید.
  • اسپیرونولاکتون (آلداکتون) باید 4 تا 6 هفته قبل از انجام آزمایش قطع شود. اگر بیمار تحت درمان با اسپیرونولاکتون باشد، فعالیت رنین پلاسما قابل تفسیر نیست.
  • از بیمار خواسته شود حداقل 2 ساعت قبل از خونگیری در وضعیت عمودی (حداقل نشسته) قرار گیرد. به بیماران غیر بستری در زمان رسیدن به آزمایشگاه اطلاع دهید و خواسته شود که وضعیت عمودی خود را حداقل به مدت 2 ساعت حفظ کنند.
  • از بیمار بخواهید تا حداقل 2 هفته قبل از جمع آوری خون یا ادرار، یک رژیم غذایی با سدیم طبیعی (تقریبا 3 گرم در روز) حفظ کند.
  • به بیمار اطلاع دهید که در صورت تایید پزشک معالج، مهارکننده های رنین (مثلاً پروپرانولول) نباید یک هفته قبل از آزمایش مصرف شود.
  • به بیمار اطلاع دهید که حداقل 2 هفته قبل از آزمایش از مصرف شیرین بیان به دلیل اثر مشابه آلدوسترون اجتناب کند.

 

اطلاعات بالینی :

رنین آنزیمی است که آنژیوتانیسنوژن را به آنژیوتانسین I تبدیل میکند.آنژیوتانیسنوژن که از کبد مشتق می شود یک گلوبولین در سرم است.سپس آنژیوتانسینI در ریه به آنژیوتانیسن IIتبدیل میشود.آنژیوتانیسن II یک عامل وازوپرسور قوی است که مسئول فشارخون با منشا کلیوی است.همچنین آزاد کننده قوی آلدسترون از قشر آدرنال است.آنژیوتانسینIIو آلدسترون فشار خون را افزایش میدهند.هنگامی که فشارپرفیوژن کلیوی کاهش میابد،سطح رنین افزایش می یابد.محور رنین-آلدسترون تعادل سدیم و پتاسیم،حجم و فشارخون را تنظیم می کند.بازجذب کلیوی سدیم بر حجم پلاسما تاثیر می گذارد. حجم کم پلاسما،فشار خون پایین،سدیم کم و افزایش پتاسیم باعث ترشح رنین میشود و از طریق تحریک آنژیوتانسین باعث افزایش آلدوسترون می شود.افزایش حجم خون باعث سرکوب ترشح رنین می شود.این آزمایش در تشخیص افتراقی فشارخون بالا بسیار مفید است.درهیپرآلدوسترونیسم اولیه،یافته ها نشان میدهد ترشح آلدوسترون افزایش می یابد و ترشح رنین سرکوب می شود.در بیماری های عروقی کلیوی،رنین افزایش می یابد. این تست جهت بررسی آلدوسترونیسم اولیه (مانند آدنوم/کارسینوم آدرنال و هیپرپلازی قشر آدرنال) و آلدوسترونیسم ثانویه (بیماری عروقی، کاهش نمک، بارگیری پتاسیم، نارسایی قلبی همراه با آسیت، بارداری، سندرم بارتر)درخواست میگردد. بيمار بايد به مدت 2 ساعت قبل از نمونه گيري در وضعيت ثابت ايستاده یا نشسته و یا خوابیده باشد. بیمار میبایست به مدت 3 روز قبل از انجام آزمایش رژیم غذایی طبیعی خود را حفظ نموده و مقدار سدیم خود را در حدود 3 گرم در روز محدود نماید. با دستور پزشک، بیمار میبایست از مصرف داروهایی از قبیل دیورتیک ها (داروهای مدر)، استروئیدها، داروهای ضد فشار خون، گشادکننده های عروق، ضد بارداری خوراکی و شیرین بیان، 4- 2 هفته قبل از انجام آزمایش اجتناب کند.نمونه صبحگاهی از بیمار بگیرید. زیرا مقدار رنین در صبح بیشتر است.

نام روش اندازه گیری :

CLIA

نام های مشابه :

Renin (P.E)-RPA

نیازهای همراه نمونه :

نام و نام خانوادگی-حتما نوع نمونه ارسالي (Upright/ Supine) روي لوله بيمار ثبت شود.به حالت به پشت خوابیده: (Supine) بیمار باید حداقل ۲ ساعت به پشت خوابیده باشد و نمونه گیری در مابین ساعت های ۸ تا ۱۰ صبح انجام می شود. به حالت ایستاده یا نشسته: (Upright) بیمار باید حداقل ۲ ساعت به صورت نشسته روی صندلی یا ایستاده بوده و نمونه گیری قبل از ظهر انجام می شود.

عوامل مداخله گر :

داشتن رژیم غذایی کم سدیم و بارداری،مصرف داروهای دیورتیک و ضد فشار خون باعث افزایش سطح رنین می شود. ایندومتاسین و سالیسیلات ها باعث کاهش سطح رنین می شوند.


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir