نام آزمایش : Prothrombin G20210
هزینه آزمایش : 10,229,000 ریال
وضعیت ارائه آزمایش : موجود
نوع نمونه :
خون کامل (جهت بررسی مولکولی) / پلاسما برای اندازه گیری مقدار فاکتور V و فاکتور II. به عنوان یک روش جایگزین، آزمایش ژنتیکی را می توان بر روی سلول های به دست آمده از سطح داخلی دهان بیمار انجام داد.
حجم نمونه :
3 ml
نگهداری نمونه :
14 روز در دمای یخچال یا فریز
حمل و نقل نمونه :
رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :
اطلاعات بالینی :
جهش پروترومبین 20210G>A یک جهش در ژن پروترومبین (Factor II) است. پروترومبین یک پروتئین پیش ساز در آبشار لخته شدن خون است و این جهش منجر به افزایش سطح پروترومبین در خون می شود که همچنین می تواند به افزایش خطر تشکیل لخته خون کمک کند. این آزمایشها معمولاً زمانی درخواست میشوند که فردی سابقه شخصی یا خانوادگی لختههای خونی غیرقابل توضیح یا مکرر داشته باشد. همچنین ممکن است قبل از انجام برخی اقدامات پزشکی یا در دوران بارداری در صورت وجود سابقه خانوادگی شناخته شده این جهش ها درخواست شود، زیرا می توانند بر استراتژی های درمان و پیشگیری تأثیر بگذارند. توجه به این نکته ضروری است که همه افراد مبتلا به این جهش ها دچار لخته شدن خون نمی شوند، اما وجود این جهش ها خطر را افزایش می دهد.جهش پروترومبین (20210G>A) به همراه جهش فاکتور V لیدن جهش های ژنتیکی هستند که با افزایش خطر تشکیل لخته خون غیرطبیعی مرتبط هستند، وضعیتی که به عنوان ترومبوفیلی شناخته می شود. این جهشها معمولاً برای زمانی آزمایش میشوند که مشکوک بالینی وجود داشته باشد که فردی در معرض خطر بیشتری برای ایجاد لختههای خون است، بهویژه در زمینه ترومبوآمبولی وریدی (VTE)، که شامل شرایطی مانند ترومبوز ورید عمقی (DVT) و آمبولی ریوی (PE) است.
عوامل مداخله گر :
پیوند قبلی مغز استخوان از یک اهداکننده آلوژنیک می تواند در نتایج آزمایش اختلال ایجاد کند.
اطلاعات تکمیلی :
تشخیص موتاسیون G20210A در ژن F2 بر رروی کروموزوم 11p11-q12 در موارد:
– شرح حال مشکوک بیمار
– ترومبوزهای مکرر
– درمان با هورمون
– بالا بودن فعالیت factor II
– سقط جنین مکرر
پروترومبین یا فاکتور II خونی یک پروتئین انعقادی است جهش G20210A در ناحیه 3´ ژن پروترومبین باعث بالا رفتن میزان این پروتئین در خون شده که با خطر بروز ترومبوز ارتباط دارد.
بررسی جهش G20210A در تخمین ریسک ترومبوز، شناسایی ریسک مشکلات زایمانی و بررسی ریسک ابتلا به ترومبوفیلیا کاربرد دارد.