نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Urine Protein

نام آزمایش : Urine Protein

هزینه آزمایش : 267,100 ریال

نوع نمونه :

ادرار

حجم نمونه :

4 ml

نگهداری نمونه :

14 روز 8-2 درجه و تا 1 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

یک نمونه ادرار در هر زمان (تصادفی/نقطه ای) در یک ظرف تمیز جمع آوری می شود. برای جمع‌آوری ادرار 24 ساعته، فرآیند جمع‌آوری معمولاً اول صبح با دور انداختن اولین خلاء صبحگاهی و سپس جمع‌آوری تمام ادرار برای دوره 24 ساعته باقی‌مانده آغاز می‌شود. نمونه باید در این مدت در یخچال نگهداری شود. در ظرف نباید مواد نگهدارنده وجود داشته باشد. گاهی اوقات، یک نمونه 24 ساعته تقسیم شده، با مجموعه شبانه (11 شب تا 7 صبح) جدا از مجموعه روز (7 صبح تا 11 شب)، ممکن است استفاده شود. اغلب، ممکن است برای اندازه گیری سطح کراتینین و پروتئین سرم، نمونه خون نیز گرفته شود، به خصوص زمانی که ادرار 24 ساعته درخواست شده باشد.

اطلاعات بالینی :

آزمایش‌های پروتئین ادرار، پروتئین آزاد شده در ادرار را شناسایی و/یا اندازه‌گیری می‌کنند. دفع طبیعی پروتئین ادرار کمتر از 150 میلی گرم در روز و کمتر از 30 میلی گرم آلبومین در روز است. سطوح بالا ممکن است به طور موقت با شرایطی مانند عفونت، استرس، بارداری، رژیم غذایی، قرار گرفتن در معرض سرما یا ورزش سنگین دیده شود. وجود پروتئین پایدار در ادرار نشان‌دهنده آسیب احتمالی کلیه یا شرایط دیگری است که برای تعیین علت نیاز به آزمایش‌های اضافی دارد.

آزمایش پروتئین ادرار برای تشخیص پروتئین اضافی در ادرار (پروتئینوری) استفاده می شود. ممکن است یک آزمایش نیمه کمی مانند پروتئین ادرار دیپ استیک (نوار ادرار) برای غربالگری وجود پروتئین در ادرار به عنوان بخشی از یک آزمایش معمول ادرار استفاده شود.

آزمایش پروتئین ادرار ممکن است برای غربالگری، کمک به ارزیابی و پایش عملکرد کلیه و کمک به تشخیص و تشخیص آسیب زودهنگام کلیوی و/یا بیماری استفاده شود. با این حال، این آزمایش می‌تواند به غربالگری چندین بیماری دیگر که می‌توانند باعث پروتئینوری شوند نیز کمک کند.

اگر مقادیر جزئی تا متوسط ​​پروتئین تشخیص داده شود، ممکن است بعداً آزمایش مجدد ادرار و پروتئین دیپ استیک (نوار ادرار) انجام شود تا مشخص شود که آیا هنوز پروتئین در ادرار وجود دارد یا غیرقابل تشخیص است.

در صورت وجود مقدار زیادی پروتئین در نمونه اول، آزمایش مجدد درخواست می شود. اگر در نمونه های پیگیری افزایش سطح پروتئین ادرار مشاهده شود، ممکن است پروتئین ادرار 24 ساعته همراه با آزمایش خون خاص درخواست شود. از آنجایی که روش دیپ استیک (نوار ادرار) در درجه اول پروتئین آلبومین را اندازه گیری می کند، و در صورت پیگیری، تکرار نمونه های ادرار مثبت است، ممکن است برای به دست آوردن اطلاعات دقیق تر، آزمایش ادرار 24 ساعته نیز درخواست شود.

نام های مشابه :

  • 24-Hour Urine Protein
  • Urine Total Protein

عوامل مداخله گر :

  • پروتئینوری کاذب ممکن است به دلیل آلودگی ادرار با خون قاعدگی، ترشحات پروستات یا مایع منی باشد.
  • نوزادان عادی ممکن است در طول 3 روز اول زندگی، پروتئین بیشتری از طریق ادرار دفع کنند.
  • وجود هموگلوبین باعث افزایش غلظت پروتئین می شود.
  • کم آبی بدن ممکن است پروتئینوری کاذب ایجاد کند.
  •  آلودگی ادرار به ترشحات واژن ممکن است پروتئینوری کاذب ایجاد کند.
  • استفاده از مواد حاجب در رادیولوژی در سه روز گذشته پروتئینوری کاذب ایجاد می کند.
  • ورزش های شدید روتئینوری کاذب ایجاد می کند.
  • استرس عاطفی پروتئینوری کاذب ایجاد می کند.

اطلاعات تکمیلی :

نتیجه آزمایش منفی به این معنی است که در زمان آزمایش مقدار پروتئین قابل تشخیصی در ادرار وجود ندارد.

پروتئین شناسایی شده در نمونه ادرار تصادفی ممکن است به دلیل عفونت، دارو، ورزش شدید، بارداری، رژیم غذایی، قرار گرفتن در معرض سرما، یا استرس عاطفی یا فیزیکی موقتی باشد. پس از رفع این شرایط، آزمایش باید تکرار شود.

پروتئین موجود در ادرار همچنین می تواند علامت هشدار دهنده یک بیماری جدی باشد و معمولاً نیاز به بررسی بیشتر دارد. به طور معمول، سه نمونه ادرار مثبت در یک دوره زمانی بدون علائم قابل توجه دیگر، اغلب با آزمایش‌های اضافی، از جمله ادرار 24 ساعته، پیگیری می‌شوند.

مقدار مداوم و/یا افزایش پروتئین در ادرار ممکن است نشان دهنده آسیب یا بیماری کلیوی باشد. در بیماری کلیوی، مقدار پروتئین موجود به طور کلی با شدت آسیب مرتبط است. افزایش مقدار پروتئین در طول زمان نشان دهنده افزایش آسیب و کاهش عملکرد کلیه است. شایع ترین علت پروتئین در ادرار آسیب کلیه است که ناشی از:

  • دیابت – پروتئینوری یکی از اولین نشانه های بدتر شدن عملکرد کلیه در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 است.
  • فشار خون بالا (فشار خون بالا) – پروتئینوری در افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز اولین علامت کاهش عملکرد کلیه است.

زمان جواب دهی : 1 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .