نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش CEA (IHC)

نام آزمایش : CEA (IHC)

هزینه آزمایش : 0 ریال

نوع نمونه :

 بلوک یا اسلایدهای بافتی تثبیت شده با فرمالین، تعبیه شده در پارافین (FFPE) / نمونه بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف (FNA)

نگهداری نمونه :

دماي محيط

حداقل یکسال بعد از فیکس کر دن بافت یا تهیه سل بلاک

اطلاعات لازم از بیمار :

  1. شامل گزارش پاتولوژی همراه با بیان تشخیص نهایی. اگر در دسترس نباشد، تشخیص اولیه قابل قبول است.
  2. اطلاعات مربوط به فیکساتور استفاده شده، زمان تثبیت و مدت زمان فیکساسیون مورد نیاز است.

اطلاعات بالینی :

آنتی‌ژن کارسینوامبریونیک (CEA) یک گلیکوپروتئین است که در بافت روده جنین یافت می‌شود و در بزرگسالان سالم کمترین بیان را دارد؛ اما مقدار بالای CEA معمولاً در سرطان‌های مختلف مشاهده می‌شود که آن را به یک بیومارکر مفید برای تشخیص، پیش‌آگهی و مانیتورینگ پاسخ درمانی در بیماران سرطانی تبدیل می‌کند.

CEA اولین‌بار در سال 1965 توسط گلد و فریدمن در بافت سرطان روده بزرگ شناسایی شد. از آن زمان، کاربرد آن در انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان‌های کولورکتال، پانکراس، پستان، ریه و معده گسترش یافته است. مطالعات متعدد اهمیت CEA را در تشخیص این سرطان ها گزارش داده اند که در مقدار بالا به شدت با سرطان‌ ارتباط دارد مثلاً در سرطان کولورکتال، یک ابزار مفید برای تشخیص اولیه است، مخصوصا هنگامی که با سایر روش های غربالگری مانند کولونوسکوپی ترکیب می‌شود. علاوه بر این، CEA نمایانگر بار تومور است و می تواند به مرحله بندی و تعیین پیش‌آگهی کمک کند.

علاوه بر این، آزمایش CEA نقش مهمی در مانیتورینگ پس از درمان ایفا می‌کند. پس از جراحی یا سایر مداخلات درمانی، مانیتورینگ مقدار CEA به تشخیص عود بیماری در مراحل اولیه کمک می‌کند؛ مثلاً نشان‌داده‌شده که مقدار CEA قبل از شواهد بالینی و رادیولوژیک عود در بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال افزایش می‌یابد که بر اهمیت کنترل منظم CEA در مراقبت‌ها تأکید دارد.

CEA به جز سرطان کولورکتال، برای سایر سرطان‌ها نیز کاربرد دارد؛ مثلاً در سرطان ریه، افزایش مقدار CEA با بیماری پیشرفته و پیش‌آگهی ضعیف مرتبط است. مانیتورینگ مقدار CEA در بیماران مبتلا به سرطان ریه که تحت درمان هستند به پزشکان اجازه می‌دهد تا پاسخ به درمان را ارزیابی کرده و پیشرفت بیماری را زود تشخیص دهند. همچنین، در سرطان پستان، CEA یک مارکر مفید برای ارزیابی پاسخ درمانی و عود بیماری است.

بااین‌حال، شناخت محدودیت‌های آزمایش CEA ضروری است. افزایش مقدار آن می‌تواند در بیماری‌های غیر بدخیم مانند بیماری التهابی روده، بیماری کبدی و سیگارکشیدن نیز رخ دهد که باعث ایجاد نتایج مثبت کاذب می‌شود. علاوه بر این، CEA در تمام بیماران سرطانی بالا نیست مخصوصاً در مراحل اولیه بیماری؛ بنابراین، CEA باید همراه با سایر ابزارهای تشخیصی بررسی شود.

در نتیجه، آزمایش CEA اهمیت زیادی در تشخیص و فالوآپ سرطان‌های مختلف دارد. توانایی آن در تشخیص سرطان، ارزیابی پیش‌آگهی و مانیتورینگ پاسخ درمانی آن را به ابزاری مفید در انکولوژی تبدیل می‌کند و علی‌رغم محدودیت‌های آن، همچنان یک بیومارکر پرکاربرد در مدیریت بیماران سرطانی است.

عوامل مداخله گر :

  • افراد سیگاری نسبت به افراد غیرسیگاری سطح CEA بالاتری دارند.
  • بیماری های خوش خیم (مانند کوله سیستیت، کولیت، دیورتیکولیت) و به ویژه بیماری های کبدی (مانند هپاتیت، سیروز) نیز با افزایش سطح CEA همراه هستند.
  • نتایج ممکن است بسته به روشی که برای کمی سازی استفاده می شود به طور قابل توجهی متفاوت باشد. به همین دلیل، نتایج آزمایشگاه‌های مختلف را نمی‌توان مقایسه کرد یا به جای یکدیگر تفسیر کرد.
  • داروهایی که ممکن است سطح CEA را افزایش دهند: عوامل ضد نئوپلاستیک، داروهای هپاتوتوکسیک.

موارد عدم پذیرش نمونه :

  • بلوک تومور حاوی هیچ توموری یا نمونه بافت کافی نباشد.
  • اسلایدهای شکسته یا رنگ شده باشد.
  • خون کامل یا مغز استخوان منجمدشده باشد.
  • لوله نشتی داشته باشد.
  • خون یا مغز استخوان لخته شده باشد.
  • نمونه به شدت همولیز شده یا به طور آشکار تخریب شده باشد.


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .