نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش LH

نام آزمایش : LH

هزینه آزمایش : 1,045,640 ریال

نوع نمونه :

سرم

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

7روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

نمونه خانم ها باید در زمان های مشخصی در طول چرخه قاعدگی جمع آوری شود. که زمان مورد نظر توسط پزشک معالج تعیین می گردد.

به مدت 12 ساعت قبل از جمع آوری نمونه از مولتی ویتامین ها یا مکمل های غذایی حاوی بیوتین (ویتامین B7) که معمولا در مکمل ها و مولتی ویتامین های مو، پوست و ناخن یافت می شود، استفاده نکنید.

اطلاعات بالینی :

اندازه گیری LH روشی آسان جهت تشخیص وقوع تخمک گذاری می باشد. اوج ناگهانی LH خون نشانه وقوع تخمک گذاری می باشد. گرفتن نمونه های سرمی روزانه جهت تعیین LH در حدود زمان میان سیکل می تواند زمان اوج گیری ناگهانی LH را در روز " حداکثر وقوع باروری" تعیین کند. افزایش سطوح  FSH و LH در مبتلایان به عدم کارایی گنادها نشان دهنده نارسایی اولیه گنادها می باشد؛ همان طور که در زنان مبتلا به تخمدان های پلی کیستیک یا در طی یائسگی مشاهده می شود. در نارسایی گنادی ثانویه، سطوح FSH و LH به دلیل نارسایی اولیه هیپوفیز و یا بعضی اختلالات دیگر محور هیپوفیز – هیپوتالاموس، سوء تغذیه یا تأخیر فیزیولوژیکی رشد و تمایز جنسی و استرس پایین می باشد. هورمون LH همچنین به جهت بررسی اختلال عملکرد بیضه در مردان و ارزیابی مشکلات غدد درون ریز در رابطه با بلوغ زودرس در کودکان نیز استفاده می شود. از سنجش FSH و LH اغلب به منظور تشخیص یائسگی استفاده می شود تا بتوان هر چه سریعتر درمان جایگزینی هورمونی را آغاز نمود.

نام های مشابه :

تست لوتروپین، هورمون لوتئینه کننده (LH)

(LH) (Luteinizing hormone, Lutropin)

عوامل مداخله گر :

  • گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) و هورمون محرک تیروئید (TSH) ممکن است به دلیل شباهت‌های بخشی از مولکول هورمون، با برخی روش‌های سنجش ایمنی تداخل داشته باشند. بنابراین باید انتظار داشت که بیماران مبتلا به تومورهای تولید کننده hCG و مبتلایان به کم کاری تیروئید سطح هورمون لوتئینیزه کننده (LH) کاذب بالایی داشته باشند.
  • همولیز نمونه خون یا انجام اسکن رادیواکتیو در عرض 1 هفته پس از آزمایش ممکن است نتایج آزمایش را تغییر دهد.
  • داروهایی که ممکن است سطوح هورمون لوتئینیزه کننده (LH) را افزایش دهند: بروموکریپتین، کلومیفن، فیناستراید، هیدروکورتیزون، کتوکونازول، لوپرون، اسپیرونولاکتون، تاموکسیفن، اسید والپروئیک، داروهای ضد تشنج، سایمتیدین، دیژیتال.
  • داروهایی که ممکن است سطوح هورمون لوتئینیزه کننده (LH) را کاهش دهند: استروئیدهای آنابولیک، ضد تشنج ها، دیگوکسین، استروژن ها، کتوکونازول، متفورمین، اکتروتید، فنوتیازین ها، پروژستین ها، تاموکسیفن، داروهای ضد بارداری خوراکی، پروژسترون ها، استروئیدها، تستوسترون و فنوتیازین ها هستند.
  • برخی از بیمارانی که در معرض آنتی ژن های حیوانی قرار گرفته اند، چه در محیط و چه به عنوان بخشی از روش های درمانی یا تصویربرداری، ممکن است آنتی بادی های ضد حیوانی در گردش داشته باشند. این آنتی بادی ها ممکن است با معرف های سنجش تداخل داشته باشند تا نتایج غیر قابل اعتمادی ایجاد کنند.

اطلاعات تکمیلی :

دلایل افزایش

افزایش میزان LH در بانوان ممکن است به دلایل؛ نداشتن فعالیت تخمدان ها به علت یائسگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و یا آسیب دیدن در اثر شیمی درمانی، بلوغ زودرس در دختران جوان و عدم تخمک گذاری رخ دهد و افزایش میزان LH در مردان ممکن است به دلیل؛ عدم عملکرد بیضه ها در اثر عمل جراحی و یا بیماری اوریون، در معرض اشعه x بودن، سرطان، شیمی درمانی و یا جراحت، فقدان بیضه و یا خارج کردن آن، کاهش میزان LH و سندرم کلاین فلتر رخ بدهد.  

دلایل کاهش

کاهش میزان LH در آقایان و خانم ها ممکن است به دلیل؛ نارسایی غده هیپوفیز، بی اشتهایی، کاهش وزن و استرس صورت بگیرد.

 

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .