نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Insulin fasting

نام آزمایش : Insulin fasting

هزینه آزمایش : 1,284,320 ریال

نوع نمونه :

سرم/پلاسما EDTA

حجم نمونه :

سرم:1 ميلي ليتر/پلاسما:2 ميلي ليتر

کمترین حجم نمونه :

سرم:0/5ميلي ليتر/پلاسما:1 ميلي ليتر

نگهداری نمونه :

7روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

فريز دفريز نشود . جنسيت پرسيده شود.

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

  • به طور معمول، از بیمار خواسته می شود تا 10 تا 12 ساعت قبل از گرفتن نمونه خون ناشتا باشید. گاهی اوقات، یک پزشک ممکن است زمانی که ناشتا بودن امکان پذیر نیست، مانند زمانی که آزمایش تحمل گلوکز انجام می شود، آزمایش را درخواست کند.
  • به مدت 12 ساعت قبل از جمع آوری نمونه، مولتی ویتامین یا مکمل های غذایی حاوی بیوتین (ویتامین B7) که معمولا در مکمل های مو، پوست و ناخن و مولتی ویتامین ها یافت می شود، مصرف نکنید.

 

اطلاعات بالینی :

انسولین هورمونی است که از سلول های بتای جزایر لانگرهانس در غده پانکراس ترشح می شود. درون سلولهای بتای پانکراس؛ پلی‌پتپید پره‌پروانسولین از طریق مکانیسمی پیچیده به سه ماده زیر که از نظر بالینی اندازه‌گیری می‌شوند متابولیزه می‌شود: پروانسولین، انسولین و C-peptide که غالباً به مجموعه آنها پلی‌پتپیدهای پانکراس گفته می‌شود. انسولین سطح گلوکز خون را با تسهیل حرکت آن از جریان خون به درون سلول ها تنظیم می نماید.

ترشح انسولین عمدتاً تحت تأثیر سطح گلوکز خون است. به طور طبیعی با افزایش سطح گلوکز خون؛ سطح انسولین نیز افزایش می یابد و با کاهش آن آزادسازی انسولین نیز متوقف می گردد.

در شرایط زیر سطح انسولین افزایش می یابد: آکرومگالی سندروم کوشینگ انسولینما (انسولینوما شایعترین تومور سلول جزیره‌ای پانکراس و شایعترین توموری است که سبب هیپوگلیسمی می‌شود و در حدود ۹۰ درصد موارد خوش‌خیم است. در بیشتر از ۸۵% موارد انسولینوما، پروانسولین بیشتر از ۲۵% است در حالی که در حالت طبیعی کمتر از ۲۵% از کل انسولین ایمونوراکتیو را شامل می‌شود) چاقی تجویز بیش از حد انسولین هیپوگلیسمی واکنشی در مراحل اولیه دیابت مصرف الکل بیماری های شدید کبدی عدم تحمل گالاکتوز یا فروکتوز .

در شرایط زیر تست کاهش می یابد: دیابت وابسته به انسولین کم کاری غده هیپوفیز بیماری های پانکراس نظیر پانکراتیت مزمن (شامل فیبروز کیستیک) و سرطان لوزالمعده.

هدف از انجام این آزمایش عبارتست از: ارزیابی تولید انسولین توسط سلولهای بتا پانکراس تشخیص وجود تومور تولید کننده انسولین در سلولهای جزایر پانکراس تعیین علت افت قند خون تشخیص مقاومت به انسولین تعیین زمان مصرف انسولین خوراکی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

نام های مشابه :

انسولين ايمونوراکتيو

Fasting Insulin

Insulin serum

نیازهای همراه نمونه :

نام و نام خانوادگي ، نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

  • اکثر بیمارانی که برای دیابت تحت درمان با انسولین قرار می گیرند، ظرف چند ماه آنتی بادی های انسولین ایجاد می کنند. این آنتی بادی ها می توانند با رقابت با آنتی بادی های انسولین مورد استفاده در سنجش انسولین، با نتایج سنجش انسولین رادیو ایمنی (RIA) تداخل کنند.
  • مصرف غذا و چاقی ممکن است باعث افزایش سطح انسولین شود.
  • اسکن های رادیواکتیو در 7 روز قبل از آزمایش نتایج آزمایش را تغییر می دهد.
  • همودیالیز انسولین را از بین می برد.
  • وجود آنتی بادی های ضد انسولین ممکن است نتایج آزمایش را تغییر دهد.
  • دارویی که ممکن است سطح انسولین را افزایش دهد: آلبوترول، گلوکونات کلسیم در نوزادان، اپی نفرین، فروکتوز، گلوکاگون، گلوکز، انسولین، لوودوپا، مدروکسی پروژسترون استات، داروهای ضد بارداری خوراکی، پردنیزولون، کینیدین، اسپیرونالینزآمی، اسپیرونولاکتر، هورمونی تولبوتامید.
  • داروهایی که ممکن است سطح انسولین را کاهش دهند: آسپاراژیناز، مسدود کننده های بتا آدرنرژیک، کلسی تونین، سایمتیدین، اسید اتاکرینیک، اتانول، اتر، فوروزماید، متفورمین، نیفدیپین، فنوباربیتال، فنی توئین، دیورتیک های تیازیدی.

 

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .