نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Free T4

نام آزمایش : Free T4

هزینه آزمایش : 994,460 ریال

نوع نمونه :

سرم

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

3 روز 8-2 درجه و تا 2 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

نمونه فريز دفريز نشود.

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

برخی داروها، مولتی ویتامین‌ها و مکمل‌ها می‌توانند با آزمایش تیروکسین (T4) تداخل داشته باشند، بنابراین در مورد هر دارو و/یا مکمل‌هایی که مصرف می‌کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر هورمون تیروئید را به عنوان درمان بیماری تیروئید مصرف می کنید، توصیه می شود قبل از مصرف دوز آن روز، نمونه خون شما گرفته شود. بیماری حاد ممکن است بر نتایج آزمایش تیروئید تأثیر بگذارد. به طور کلی توصیه می شود که از آزمایش تیروئید در بیماران بستری در بیمارستان خودداری شود یا تا زمان بهبودی فرد از یک بیماری حاد به تعویق بیفتد.

در صورت لزوم، از بیمار بخواهید تا داروی اگزوژن تیروکسین (T4) را یک ماه قبل از آزمایش قطع کند.

اطلاعات بالینی :

آزمایش تیروکسین(T4) یک آزمایش خون است که به تشخیص بیماری های تیروئید کمک می کند. تیروئید یک غده پروانه ای شکل کوچک در پایه گلو است. تیروئید شما هورمون هایی می سازد که نحوه استفاده بدن از انرژی را کنترل می کنند. این هورمون ها بر وزن، قلب، دمای بدن، قدرت ماهیچه ها و حتی خلق و خوی شما تأثیر می گذارند. در کودکان، هورمون های تیروئید بر رشد نیز تأثیر می گذارد.

علت درخواست : 

  • برای کمک به ارزیابی عملکرد غده تیروئید
  •  برای کمک به تشخیص بیماری تیروئید
  •  برای مانیتور اثربخشی درمان تیروئید
  •  گاهی اوقات از یک T4 آزاد برای کمک به تشخیص کم کاری تیروئید مادرزادی در نوزادان استفاده می شود

 

هورمون T4 به دو شکل وجود دارد:

  • 4 Free Tکه در صورت نیاز به بافت‌های بدن وارد می‌شود.
  • T4 کل که به پروتئین‌ها متصل می‌شود و مانع از ورود آن به بافت‌های بدن می‌شود.

آزمایشی که هم T4 آزاد و هم T4 کل را اندازه‌گیری می‌کند، تست T4 کل نامیده می٬‌شود. سایر آزمایش‌ها فقط T4 آزاد را اندازه‌گیری می‌کنند. آزمایش T4 آزاد برای بررسی عملکرد تیروئید دقیق‌تر از تست T4 کامل است.

 

نتایج تیروکسین(T4) آزاد معمولاً با سایر نتایج آزمایش تیروئید (به عنوان مثال، TSH و گاهی اوقات T3 کل یا آزاد) ارزیابی می شود. به طور کلی، نتایج T4 آزاد بالا ممکن است نشان دهنده پرکاری تیروئید (پرکاری تیروئید) و نتایج پایین T4 آزاد ممکن است نشان دهنده کم کاری غده تیروئید (کم کاری تیروئید) باشد. نتایج آزمایش به تنهایی تشخیصی نیستند، اما پزشک را وادار می‌کند تا آزمایش‌های اضافی را برای بررسی علت بیش از حد یا کمبود انجام دهد.

هر دو کاهش و افزایش نتایج T4 آزاد با انواع شرایط موقت و مزمن تیروئید مرتبط است. نتایج T4 آزاد پایین همراه با سطح TSH پایین یا نتایج T4 آزاد بالا همراه با TSH بالا ممکن است نشان دهنده وضعیت غده هیپوفیز باشد.

هنگامی که برای پایش درمان اختلالات تیروئید یا هیپوفیز استفاده می‌شود، نتایج آزمایش‌های تیروئید به پزشک اطلاع می‌دهد که آیا درمان مؤثر است و/یا اینکه آیا تنظیم دوز لازم است یا خیر.

به عنوان مثال، در افراد مبتلا به پرکاری تیروئید، T4 آزاد، T3 آزاد و TSH به طور منظم در حالی که داروهای ضد تیروئید مصرف می کنند بررسی می شود تا مطمئن شود که داروها موثر هستند و اگر سطح هورمون تیروئید خیلی پایین آمد، دوز آن کاهش یابد. در افراد مبتلا به کم کاری تیروئید، TSH و T4 آزاد به طور منظم بررسی می شوند تا اطمینان حاصل شود که دوز مناسب هورمون تیروئید برای طبیعی کردن TSH درخواست می شود.

نام روش اندازه گیری :

CLIA-ECL-EIA

نام های مشابه :

  • Thyroxine
  • Free T4
  • T4 Index

عوامل مداخله گر :

  • نوزادان سطح تیروکسین(T4) آزاد بالاتری نسبت به کودکان بزرگتر و بزرگسالان دارند.
  • بارداری باعث افزایش سطح تیروکسین(T4) کل می شود.
  • داروهایی که ممکن است باعث افزایش سطح تیروکسین(T4) کل شوند عبارتند از: کلویبرات، استروژن، هروئین، متادون و داروهای ضد بارداری خوراکی.
  • داروهایی که ممکن است باعث کاهش سطح تیروکسین(T4) کل شوند عبارتند از: استروئیدهای آنابولیک، آندروژن ها، داروهای ضد تیروئید (مثلاً پروپیل تیوراسیل)، لیتیوم، فنی توئین و پروپرانولول.
  • اسکن رادیونوکلئید ظرف یک هفته قبل از آزمایش ممکن است نتایج آزمایش را تغییر دهد.
  • داروهایی که ممکن است سطح FT4 را افزایش دهند: آمیودارون، آندروژن ها، کاربامازپین، کورتیکواستروئیدها، دانازول، استروژن ها، فوروزماید، هپارین، داروهای ضد بارداری خوراکی، فنی توئین، پروپرانولول، آسپرین، دانازولف، رنگهای رادیوگرافی، تاموکسیفن، تیروکسین، والپروئیک اسید.
  • داروهایی که ممکن است سطوح FT4 را کاهش دهند: آمیودارون، استروئیدهای آنابولیک، کاربامازپین، کورتیکواستروئیدها، سیتومل، استروژن، لیتیوم، فنوباربیتال، فنی توئین، فوروزماید، متادون،ریفامپیسین و رانیتیدین.

موارد عدم پذیرش نمونه :

نمونه های همولیز، ایکتریک، لیپمیک شدید

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .