نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Erythropoitin (EPO)

نام آزمایش : Erythropoitin (EPO)

هزینه آزمایش : 2,278,780 ریال

نوع نمونه :

سرم

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

 7روز 8-2 درجه و تا 2 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

نمونه فريز دفريز نشود.

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

 

نیاز به رعایت شرایط خاصی نیست.ترشح اریتروپویتین دارای ریتم شبانه روزی است.به طوری که در صبح دارای کمترین مقدار و در اواخر شب به بیشترین سطح خود می رسد.پس بهتر است نمونه گیری صبح انجام شود.

 

اطلاعات بالینی :

اریتروپویتین(Erythropoietin) یک هورمون گلیکوپروتئینی است که به طور طبیعی توسط سلول های اطراف لوله کلیه تولید می شود و تولید گلبول های قرمز خون را تحریک می کند. سلول های اطراف لوله قشر کلیه بیشترین EPO را در بدن انسان تولید می کنند. PO2 به طور مستقیم تولید EPO را تنظیم می کند.

آزمایش اریتروپویتین (EPO) در درجه اول برای کمک به تشخیص علت کم خونی استفاده می شود. آزمایش EPO معمولاً برای پیگیری نتایج غیرطبیعی در شمارش کامل خون (CBC)، مانند تعداد کم گلبول‌های قرمز (RBC) و هموگلوبین و هماتوکریت پایین، درخواست می‌شود. این آزمایش ها به تشخیص کم خونی کمک می کند و سرنخ هایی را در مورد علت احتمالی کم خونی به پزشک ارائه می دهد. آزمایش اریتروپویتین برای کمک به تعیین اینکه آیا EPO پایین ممکن است باعث و/یا تشدید کم خونی شود، استفاده می شود.

اگر بیماری مزمن کلیوی دارید، ممکن است آزمایش EPO برای ارزیابی توانایی مداوم کلیه ها برای تولید اریتروپویتین کافی درخواست شود. آزمایش می تواند به تعیین اینکه آیا شما باید درمان جایگزینی اریتروپویتین را دریافت کنید یا خیر کمک کند. اگر سطح اریتروپویتین پایین باشد، درمان جایگزینی اریتروپویتین ممکن است به افزایش تولید گلبول های قرمز در مغز استخوان کمک کند.

گاهی ممکن است آزمایش اریتروپویتین در پیگیری نتایج CBC که افزایش تعداد گلبول های قرمز را نشان می دهد برای کمک به تشخیص علت درخواست شود. آزمایش ممکن است به تعیین اینکه آیا تولید بیش از حد گلبول های قرمز (پلی سیتمی یا اریتروسیتوز) به دلیل تولید بیش از حد اریتروپویتین یا دلایل دیگری است (به عنوان مثال، جهش JAK2، اختلال مغز استخوان) کمک کند.

اگر کم خونی به دلیل کمبود ویتامین B12، فولات یا آهن باشد، ممکن است کم خونی حتی زمانی که اریتروپویتین کافی تولید می شود ادامه یابد. گلبول های قرمز (RBC) تولید شده در این کمبودها ممکن است از نظر اندازه، شکل و/یا محتوای هموگلوبین طبیعی نباشند.

زنان باردار، سیگاری‌های مزمن، و افراد مبتلا به بیماری ریوی یا افرادی که در ارتفاعات زندگی می‌کنند ممکن است سطح اریتروپویتین را افزایش دهند.

نام های مشابه :

Erythropoietin, EPO, S-EPO

عوامل مداخله گر :

  • بارداری با افزایش سطح EPO همراه است.
  • استفاده از خون تزریق شده باعث کاهش سطح EPO می شود.
  • داروهایی که سطح EPO را افزایش می دهند عبارتند از ACTH، قرص های ضد بارداری و استروئیدها، اپوئتین آلفا، فلوکسی‌مسترون، زیدوودین.
  • داروهایی که ممکن است سطوح EPO را کاهش دهند: استازولامید، آمفوتریسین B، سیس پلاتین، انالاپریل، اپوئتین آلفا، فوروزماید.

موارد عدم پذیرش نمونه :

همولیز

اطلاعات تکمیلی :

  • اگر کم خونی دارید و سطوح اریتروپویتین پایین یا نرمال است، ممکن است کلیه های شما EPO کافی تولید نکنند.
  • اگر کم خونی دارید و سطوح اریتروپویتین افزایش یافته است، ممکن است کم خونی به دلیل کمبود آهن یا ویتامین یا اختلال مغز استخوان باشد.
  • اگر تعداد زیادی گلبول قرمز (RBC) دارید و سطوح اریتروپویتین افزایش یافته است، احتمالاً اریتروپویتین اضافی تولید می شود – یا توسط کلیه ها یا سایر بافت های بدن شما. این وضعیت پلی سیتمی ثانویه نامیده می شود.
  • اگر تعداد زیادی گلبول قرمز دارید و سطوح اریتروپویتین نرمال یا پایین است، احتمالاً پلی سیتمی علتی مستقل از تولید اریتروپویتین دارد. این وضعیت پلی سیتمی اولیه نامیده می شود.

زمان جواب دهی : 3 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .