نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش CL

نام آزمایش : CL

هزینه آزمایش : 0 ریال

نوع نمونه :

سرم يا پلاسماي هپارينه،مايعات بدن، مايع نخاع، ادرار رندم يا ۲۴ ساعته

 

حجم نمونه :

ادرار 10 ml 

سایر نمونه ها 1 ml

کمترین حجم نمونه :

0.5 ml

نگهداری نمونه :

روز 8-2 درجه و تا 1  ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

 با توجه به این که پس از خوردن غذا، بدن برای تولید اسید کلریدریک معده به کلراید نیاز دارد، میزان کلراید در خون کاهش پیدا میکند. پس هنگام انجام آزمایش باید از 8 ساعت قبل ناشتا باشید. همچنین از 12 ساعت قبل از فعالیت شدید فیزیکی پرهیز کنید. ممکن است طبق دستور پزشک، پیش از آزمایش از مصرف دارو نیز منع شوید.

اطلاعات بالینی :

کلراید اصلی ترین آنیون خارج سلولی و اصلی ترین عمل آن حفظ وضعیت الکتریکی خنثی می باشد و بیشتر به صورت نمک سدیم وجود دارد. به دلیل حفظ وضعیت الکتریکی خنثی با کاهش سدیم (کاتیون) مقدار آن کاهش می یابد و با افزایش آن افزایش پیدا می کند. به طور مثال وقتی آلدوسترون بازجذب سدیم را افزایش می دهد، برای حفظ حالت الکتریکی خنثی، کلراید هم از سدیم پیروی می نماید. به دلیل این که آب با سدیم و کلراید حرکت می کند، کلراید بر تعادل آب نیز اثر گذار می گذارد. کلراید جزء الکترولیت ها می باشد و به تنهایی اطلاعات زیادی از آن حاصل نمی شود. 

کلراید عموما به صورت نمک، همراه با غذا به بدن ما وارد میشود و به شکل کامل در روده جذب شده و مقدار اضافه آن از طریق ادرار و عرق دفع میشود. کلراید دارای سه نقش بسیار اساسی در بدن است:

  • حفظ الکتریسیته خنثی بدن
  • حفظ تعادل بین اسید و باز بدن
  • حفظ تعادل مایعات (عموما آب) در بدن

تقریبا تمام عناصری که به محیط بدن وارد میشوند به شکل یون هایی با بار الکتریکی مثبت یا منفی هستند.این یون ها، نقش های مختلفی در فعالیت های حیاتی بدن مانند انتقال پیام های عصبی و انقباض ماهیچه ها ایفا میکنند. برای انجام درست این فعالیت ها، نیاز است بدن در حالت خنثی الکتریکی قرار بگیرد. کلراید به عنوان یون منفی معمولا با یون مثبت سدیم ارتباط مستقیم دارد. به این معنی که مقادیر این دو در بدن به صورت همزمان کاهش یا افزایش پیدا میکند. این دو یون به همراه هم به حفظ الکتریسیته خنثی بدن کمک میکنند.

همچنین در بدن، حفظ Ph خنثی (حدود 7/4) بسیار اهمیت دارد زیرا بسیاری از ترکیب های شیمیایی بدن تنها در این محدوده از Ph فعالیت میکنند. کلراید، مهمترین یون منفی خارج از سلول در بدن است. به این معنی که میزان آن در خارج سلول بیشتر از داخل سلول است. بر اثر فعالیت های متابولیکی داخل سلول ها، بی کربنات با بار الکتریکی منفی وخاصیت قلیایی در سلول انباشته میشود. این ماده باید از داخل سلول خارج شود. هنگام خروج بی کربنات از سلول، کلرید با بار منفی و خاصیت قلیایی به سرعت از محیط خارج سلول، وارد سلول شده و جایگزین بیکربنات میشود تا الکتریسیته و Ph محیط سلول در حالت تعادل باقی بماند.

از آنجایی که مولکول های آب در بدن به همراه کلراید و کاتیون ها بویژه سدیم حرکت میکنند، میزان کلراید میتواند نقش اساسی در حفظ تعادل مایعات بدن و نهایتا فشار اسمزی داشته باشد که پایه واساس انتقال بیشتر مواد و عناصر به خارج و داخل سلول ها است.

از علائم بالا بودن میزان کلراید خون (هایپرکلرمی) میتوان به بی حالی، ضعف و تنفس مختل اشاره کرد. اختلال عملکرد کلیه، هایپرپاراتیروئیدی، اکلامپسی، آلکالوز تنفسی، سندرم کوشینگ، اسیدوز توبولر کلیوی، اسیدوز متابولیک، تزریق زیاد محلول سالین نرمال و کم آبی (دهیدراسیون) سبب افزایش سطوح کلراید (هایپرکلرمی) می شوند.

کاهش سطح کلرید خون (هیپوکلرمی) میتواند علائمی مانند تحریک پذیری شدید سیستم عصبی و ماهیچه ها، تنفس سطحی، افت فشار خون و اسهال و استفراغ ایجاد کند.  هایپوکالمی، درمان با دیورتیک ها، سوختگی ها، پرآبی بدن (اورهیدراسیون)، نفریت همراه با دفع نمک، بیماری آدیسون، آلکالوزمتابولیک، اسیدوز تنفسی مزمن، استفراغ با ساکشن طولانی مدت معده، سندرم ترشح هورمون آنتی دیورتیک نامناسب (SIADH) و نارسایی احتقانی قلب سبب کاهش سطوح کلراید می شود.

نام های مشابه :

  • Cl
  • Chloride
  • Serum Chloride
  • urine Chloride

نیازهای همراه نمونه :

  نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

  • تزریق بیش از حد محلول نمک می تواند منجر به افزایش سطح کلرید شود.
  • داروهایی که ممکن است باعث افزایش سطح کلرید سرم شوند عبارتند از: استازولامید، کلرید آمونیوم، آندروژن ها، کلروتیازید، آماده سازی کورتیزون، استروژن، گوانتیدین، هیدروکلروتیازید، متیل دوپا، و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی.
  • داروهایی که ممکن است باعث کاهش سطوح شوند عبارتند از آلدوسترون، بی کربنات ها، کورتیکواستروئیدها، کورتیزون، هیدروکورتیزون، دیورتیک های لوپ، دیورتیک های تیازیدی و تریامترن.

 

موارد عدم پذیرش نمونه :

عدم رعايت شرايط ذكر شده، هموليز مشهود، ليپيميك شديد، حجم ناكافي نمونه، جمع‌آوري نادرست در نمونه ادرار

اطلاعات تکمیلی :

کلرايد يک الکتروليت مهم سرم و جزو پانل هاي متابوليک است. کاربرد آن دراندازه گيري کلرايد در تشخيص افتراقي اسيدمي و آلکالمي مفيد است با استفاده از کلرايد مي توان ميزان آنيون گپ رو تعيين نمود.مقادير کلرايد بايد همراه با نتايج ساير الکتروليت ها و آناليت هاي اسيد و باز تفسير گردد.

 

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .