Address:

Raz Medical Complex, West Magal St., Shiraz

Phone number:

071-91009393

Working hours:

Saturday to Wednesday 6 to 24:00, Thursday 6 to 19 and holidays 7 to 12:30

Test CSF Protein

Test name: CSF Protein

Test cost: 0 Rial

Status of test presentation: Existing

Sample type:

CSF

The smallest sample size:

1 ml

Sample storage:

 7روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

 

Sample shipping:

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

Sample collection guide:

از فریز و آب کردن نمونه خودداری شود

Necessary information about the patient:

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

Necessary preparation before sampling:

  • بیمار باید هر دارویی را که مصرف می کند به پزشک اطلاع دهد زیرا برخی از داروها می توانند با نتایج آزمایش تداخل داشته باشند.
  • بیمار باید چند ساعت قبل از انجام آزمایش از خوردن یا نوشیدن چیزی خودداری کند زیرا این امر می تواند بر ترکیب CSF تأثیر بگذارد.
  • بیمار همچنین باید از فعالیت بدنی شدید قبل از آزمایش خودداری کند زیرا این امر می تواند باعث افزایش فشار در جمجمه شود و بر دقت نتایج آزمایش تأثیر بگذارد.
  •  بیمار در صورت داشتن هرگونه آلرژی یا اختلالات خونریزی باید به تکنسین اطلاع دهد.

Clinical information:

در حالت طبیعی مقدار پروتئین CSF کم می باشد (15-45 mg/dl) که در نوزادان این مقدار به  150 mg/dl هم می رسد، زیرا پروتئین مولکول بزرگی می باشد که قادر نیست از سد خونی – مغزی عبور کند، نسبت آلبومین به گلوبولین در CSF به طور طبیعی بالاتر از پلاسمای خون است، چون آلبومین کوچکتر از گلوبولین است و راحت تر می تواند از میان سد خونی – مغزی عبور کند. فرآیندهای بیماری می توانند سبب تغییر پذیری سد خونی – مغزی شوند و باعث نشت پروتئین به درون CSF شوند. برای مثال، بیماری هایی که امکان دارد باعث افزایش نفوذپذیری سد خونی – مغزی شوند عبارتند از عفونت ها یا فرایند های التهابی نظیر آنسفالیت، میلیت یا مننژیت می باشند. همچنین تومورهای CNS می توانند پروتئین تولید کنند و به درون CSF ترشح کنند. انسداد جریان CSF درون کانال نخاعی به دلیل تومورها یا دیسک هم با افزایش مقدار پروتئین همراه می باشد، زیرا انسداد مانع از گردش طبیعی CSF و بازجذب آن می گردد. الکتروفورز پروتئین های CSF جهت تشخیص بیماری های CNS اهمیت زیادی داشته، بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز، سیفلیس عصبی یا دیگر بیماری های دژنراتیو ایمیونوژنیک اعصاب مرکزی، دارای سطح ایمنوگلوبولین CSF بالایی هستند.

افزایش سطح IgG  در CSF ، افزایش نسبت IgG به آلبومین و پیدایش باند های گاماگلوبولینی الیگوکلونال به احتمال زیاد وجود بیماری التهابی و بیماری های خود ایمن CNS، مخصوصا مولتیپل اسکلروز (MS) را مطرح می کند. در بیماری های دمیلینه کننده (مانند بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یاMS ) پروتئین بازی میلین که جزئی از میلین است، افزایش پیدا می کند. با تشخیص این پروتئین به روش radioimmunoassay در CSF می شود این بیماری های تحلیل برنده را ارزیابی کرد. پره آلبومین و آلبومین در CNS ساخته نمی شوند، به همین دلیل افزایش سطوح این پروتئین های اختصاصی نشان دهنده ی افزایش نفوذپذیری سد خونی – مغزی است. کاهش پروتئین CSF در مواردی نظیر نشت مایع نخاع در اثر نمونه برداری یا ضربه، برداشت بیش از اندازه از مایع نخاع و هایپر تیروئیدیسم قابل مشاهده است.

Sample requirements:

 نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

Intervening factors:

  • انجام رادیوتراپی، میلوگرافی یا کموتراپی ممکن است تغییرات واکنشی در سلول­ها ایجاد نماید و باعث تشخیص اشتباهی بدخیمی شود.
  • وجود خون تازه در CSF نتیجه ی اندازه‏ گیری پروتئین را بی‏اعتبار می نماید.
  • در حضور متوتروکسات، افزایش کاذب پروتئین را می‏توان در صورت استفاده از روش‏های TCA مشاهده نمود.
  • همچنین از نمونه ‏های گزانتوکرومیک ممکن است نتایج اشتباه به دست آید.

Additional information:

پروتئین فقط مقدار کمی در CSF به طور معمول وجود دارد زیرا پروتئین‌ها مولکول‌های بزرگی هستند و از سد خونی و مغزی به‌راحتی عبور نمی‌کنند. افزایش پروتئین معمولاً با موارد زیر مشاهده می‌شود:

  • مننژیت و آبسه مغز

  • تومورهای مغز یا نخاع

  • اسکلروز چندگانه

  • سندرم گیلن باره

  • سفلیس

Answer time: 1 day


Address: Raz Medical Complex, West Magal St., Shiraz

Contact numbers: 071-32369393-6 / 071-91009393

Working hours: Saturday to Wednesday 6 to 24:00, Thursday 6 to 19 and holidays 7 to 12:30


WhatsApp number: 09914444130
Instagram address: instagram.com/razlab.ir