Test name: BCR-ABL Qualitative
Test cost: 15,344,000 Rial
Status of test presentation: Existing
Explanation of the procedure:
شناسايي جابجايي (22;9) در بيماران CML , ALL
Sample type:
نمونه خون EDTA نمونه مغز استخوان
Sample size:
5 ml نمونه خون EDTA 2 ml نمونه مغز استخوان
Sample storage:
5 روز در دمای 2-8 درجه
Sample shipping:
انتقال در شرایط یخچالی
Sample collection guide:
نمونه فریز دفریز نشود
Necessary information about the patient:
سن بیمار- سابقه بیماری-مصرف دارو
Necessary preparation before sampling:
معمولاً برای انجام آزمایش خون یا مغز استخوان فرد نیاز به آمادگی خاصی ندارد.
Clinical information:
در این آزمایش وجود ژن فیوژن BCR-ABL بر روی کروموزوم 22 مورد بررسی قرار می گیرد. زمانی که فردی به لوسمی (سرطان خونی) مشکوک است، این آزمایش توسط پزشک برای تشخیص و یا رد CML و یا فرمی از (ALL (PH+positive درخواست می شود. انجام این آزمایش علاوه بر تشخیص نوع سرطان، در فرایند انتخاب درمان، تعیین پیش آگهی بیمار و پیگیری اثر بخشی درمان بسیار حائز اهمیت می باشد. BCR-ABL در واقع یک توالی ژنی غیر طبیعی بر روی کروموزوم 22 است. پروتئین این توالی علت ایجاد سرطان های خونی CML و فرمی از ALL می باشد. در واقع یک جابجایی متعادل بین کروموزوم های 9 و 22 اتفاق می افتد. در طی این جابجایی ژن ABL1 از کروموزوم 9 به ناحیه ژنی BCR کروموزوم 22 متصل می شود. به کروموزوم 22 حاصل از این جابجایی کروموزوم فیلادلفیا (Philadelphia (Ph)) گفته می شود. این کروموزوم در حدود 95% از بیماران مبتلا به CML و %30 از بیماران بزرگسال مبتلا به ALL و 4% از کودکان مبتلا به ALL مشاهده می شود. بر حسب محل شکستی که بر روی کروموزوم 22 رخ می دهد، پروتئین های BCR-ABL با وزن و سایز متفاوتی (ایزوفرم) تولید می شوند. در CML بزرگترین سایز پروتئین تولید می شود که پروتئین p210 نام دارد. در حالی که در ALL اغلب پروتئین کوتاه تر p190 تولید می شود. شناسایی این ایزوفرمها با روش های مولکولی امکانپذیر است و به تشخیص افتراقی سرطان های مختلف کمک میکند. آزمایش کیفی BCR-ABL توسط پزشک معالج برای افراد مشکوک به CML و یا ALL، جهت تشخیص قطعی درخواست می شود. همچنین علاوه بر تشخیص، آزمایش کمی میزان BCR-ABL به صورت دوره ای برای بررسی و کنترل پاسخ به درمان و امکان عود مجدد بیماری برای بیمار درخواست می شود
Name of measurement method:
RT-PCR
Similar names:
Philadelphia Chromosome, bcr-abl Oncogene, BCR/ABL
Sample requirements:
نام-نام خانوادگی- نوع نمونه
Intervening factors:
هپارین در مقادیر بالا در این آزمایش تداخل ایجاد می کند. نمونه گیری، جداسازی بافی کت و انجام سایر مراحل آزمایش در شرایط غیر استریل می تواند منجر به ایجاد نتایج مثبت کاذب گردد. برای جلوگیری از ایجاد نتایج مثبت کاذب باید فضاهای مربوط به استخراج RNA، آماده سازی مواد مورد نیاز واکنش و فضای افزودن نمونه DNA به لوله PCR از هم جدا باشند.
Cases of non-acceptance of samples:
جمع آوری نمونه ها در شرایط غیر استریل. سرم، نمونه های فریز شده، نمونه های منعقد شده یا به شدت همولیز شده. نمونه های جمع آوری شده در ظروف حاوی مواد ضد انعقاد غیر از EDTA (هپارین با غلظت بیش از 10 واحد در میلی لیتر سبب مهار PCR می شود لذا، از نمونه های هپارینه و نیز نمونه بیماران تحت درمان با هپارین نمی توان استفاده کرد).