Test name: Protein
Test cost: 0 Rial
Status of test presentation: Existing
Sample type:
سرم (ترجیحاً)، پلاسما
Sample size:
1 ml
Sample storage:
7روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه
Sample shipping:
رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)
Necessary information about the patient:
سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري
Necessary preparation before sampling:
این آزمایش نیازی به ناشتایی و محدودیت رژیم غذایی ندارد، تنها از مصرف غذاهای پر چرب قبل از انجام آزمایش پرهیز شود.
Clinical information:
پروتئین ها از اجزای مهم خون در بدن بوده که برای تمام بافت ها و سلول های بدن یک ماده مهم و حیاتی محسوب می شود. پروتئین های خون به دو دسته کلی آلبومین و گلوبولین تقسیم می شوند. آلبومین ناقل بسیاری از مولکول های کوچک در بدن است اما مهم ترین وظیفه آن حفظ فشار اسمزی بدن می باشد و گلوبولین ها شامل آلفا1 ،آلفا2 ، بتا و گاما گلوبولین ها هستند. این تست در موارد کاهش وزن زیاد و بی سابقه، علائمی مبنی بر بیماری کلیوی و کبدی و شرایطی نظیر ادم درخواست می گردد. آلبومین: توسط کبد تولید می شود و حدود 60% پروتئینهای خون را تشکیل می دهد. آلبومین مانع خروج مایع از داخل رگ می شود و بافتها را تغذیه می کند. آلبومین ، هورمونها ، ویتامینها ، داروها و موادی مثل کلسیم را در بدن حمل می کند. گلوبولین: حدود 40% پروتئینها ی خون را تشکیل می دهد. بخشی از آن توسط کبد و بخشی دیگر توسط سیستم ایمنی تولید می شود. آنها در مبارزه با عفونت و حمل مواد غذایی دخیل هستند. در این آزمایش مقدار آلبومین و گلوبولین مقایسه شده و نسبت آلبومین به گلوبولین (A/G) محاسبه می شود. تغییر در این نسبت پزشک معالج را به عامل تغییر راهنمایی می کند. مقدار پروتئین تام در خون در بیماریهای مختلف به درجات متفاوتی می تواند افزایش یا کاهش یابد.
Similar names:
Protein Total (PT)
Intervening factors:
در شرایط آزمایشگاهی (invitro) دکستران سبب افزایش پروتئین های تام سرم می شود و در شرایط داخل بدن (invivo) مصرف اپی نفرین، استروئیدهای آنابولیک، پروژسترون و کلوفیبرات باعث افزایش و مصرف استروژن و آلوپورینول سبب کاهش مقدار T.Protein می گردد.
Cases of non-acceptance of samples:
نمونه های همولیز، ایکتریک، لیپمیک
Additional information:
آزمایش پروتئین و آلبومین همراه با پانل متابولیک جامع و سایر آزمایشات برای کمک به ارزیابی سلامتی فرد استفاده می شود. همچنین این این آزمایشات برای تشخیص و نظارت بر درمان بیماری ها نیز بکار می رود . پروتئین تام می تواند با بیماری های مختلف تغییر کند. مثلا پروتئین تام برای تشخیص بیماری کلیه یا بخشی از پانل کبد برای شناسایی بیماری کبدی استفاده می شود. ممکن است نتیجه آزمایش سبب شود که آزمایشات دیگری لازم شود که پزشک معالج بر اساس آن تصمیم می گیرد مثل آزمایش الکتروفورز پروتئین و اندازه گیری کمی ایمونوگلوبین ها بعضی آزمایشگاه ها پروتئین تام ، آلبومین و محاسبه نسبت آلبومین به گلومین را گزارش می کنند. نسبت آلبومین به گلوبولین می تواند دلایلی برای علت تغییر میزان پروتئین باشد. بعضی از مواردی که سبب کاهش پروتئین تام می شوند عبارتند از :آزمایش پروتئین تام بطور شایع بعنوان بخشی از پانل جامع متابولیک درخواست می شود. علاوه بر این آزمایش موقعی که بیمار علائم زیر را داشته باشد درخواست می شود.
نتیجه آزمایش پروتئین تام همراه با آزمایشات جامع متابولیک تفسیر می شود . در صورتیکه نتایج غیر طبیعی باشد قبل از اینکه پزشک معالج به تشخیص بیماری برسد شاید لازم باشد با آزمایشات دیگر در جستجوی افزایش یا کاهش بخش پروتئین باشد که تغییر کرده است.
بعضی مواردی که باعث افزایش پروتئین تام می شوند :
علل پایین بودن نسبت آلبومین به گلوبولین A/G
افزایش A/G بعلل زیر می باشد :
Answer time: 1 day