Test name: Microalbumin(urine)
Test cost: 2,244,800 Rial
Status of test presentation: Existing
Sample type:
Urine (R&24h)
Sample size:
5 ml
Sample storage:
نمونه در دمای C◦ 4 و C◦20- به مدت 7 روز پایدار است.
Sample shipping:
رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)
Necessary information about the patient:
سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري
Necessary preparation before sampling:
بیمار عفونت حاد و یا خون ریزی ادراری نداشته باشد، زیرا این موارد می توانند موجب نتیجه مثبت کاذب شوند.
Clinical information:
آلبومین یکی از پروتئین های مهم موجود در خون می باشد. بدلیل اندازه پروتئین ها که امکان عبور از فیلترینگ غشای پایه گلومرولی (GBM) را از آنها می گیرد؛ معمولاً مولکول های پروتئینی در ادرار وجود ندارد. مولکول های آلبومین بسیار کوچک هستند و به همین علت در صورت بروز اشکال در غشای پایه گلومرولی و نشت پیدا کردن؛ مولکول های آلبومین اولین پروتئین هایی هستند که از این غشاء عبور کرده و به ادرار راه پیدا می کنند. این مشکل که تحت عنوان آلبومینوری شناخته می شود؛ در نفروپاتی دیابتی و بیماران دچار فشار خون دیده می شود. با این تست در مراحل ابتدایی از مشکلات کلیوی بیماران دیابتی می توان آگاه شد و جلوی پیشرفت آن را گرفت. سطوح آلبومین در عرض ۲۴ ساعت تغییر می کند؛ بنابراین جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته شاخص دقیق تری از میزان میکرو آلبومین فراهم می کند. در چه شرایطی تست افزایش می یابد؟
Name of measurement method:
Immunoturbidimetry
Similar names:
Microalbumin, Random Urine; ACR
Intervening factors:
کاپتوپریل، دی پریدامول، انالاپریل، فورزماید، اینداپامید، پریندوپریل، کیناپریل، رامی پریل، تولرستات و تری فلوسیال داروهایی هستند که سطح میکروآلبومین را در ادرار کاهش دهند. نکته ۱ : از جمع آوری نمونه ادرار در ظروف حاوی اسیدکلریدریک، کربنات سدیم و اسید استیک به علت رسوب آلبومین در این اسیدها اجتناب گردد. نکته ۲: ورزش سنگین و دوره قاعدگی در خانمها میزان میکروآلبومین در ادرار را افزایش می دهد. بنابراین در این شرایط از نمونه گیری اجتناب گردد.
Additional information:
میکروآلبومینوری به غلظت آلبومین ادرار اشاره دارد که بیشتر از مقدار طبیعی است ولی با آزمایش روتین پروتئین قابل اندازه گیری نخواهد بود. به طور طبیعی، گلومرول کلیه تنها مقادیر کم آلبومین را فیلتره می کند و مقدار کم توسط توبول های کلیه بازجذب می شوند. در بیماران دیابتیک، مقدار آلبومین ادرار با مدت بیماری و درجه کنترل گلایسمیک مرتبط می باشد. MA، اولین شاخص ایجاد عوارض دیابت (بیماری قلبی – عروقی "CVD" ، فشار خون بالا و نفروپاتی) می باشد. با MA می توان 5 سال زودتر از آزمایش های روتین پروتئین ادرار، نفروپاتی دیابتی را تشخیص داد.
Answer time: 1 day