عنوان:

مجمع راز الطبي، شارع المجال الغربي، شيراز

رقم التليفون:

071-91009393

ساعات العمل:

السبت إلى الأربعاء 6 إلى 24:00، الخميس 6 إلى 19 والعطلات 7 إلى 12:30

فحص Anti Xa

اسم الاختبار: Anti Xa

تكلفة الاختبار: 0 ریال

حالة عرض الاختبار: موجود

نوع العينة:

پلاسما سيتراته

أصغر حجم للعينة:

1ml

تخزين العينة:

نمونه پلاسما حداکثر تا دو ساعت در دمای آزمایشگاه مناسب برای انجام این آزمایش می‌باشد.

عينة الشحن:

ارسال نمونه فقط در دمای محیط باید انجام شود.

دليل جمع العينات:

پلاسمای تهیه شده بایستی عاری از پلاکت باشد( با دو بار سانتریفیوژ).

معلومات ضرورية عن المريض:

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

التحضير اللازم قبل أخذ العينات:

  • ناشتایی: لازم ندارد
  • اگر بیمار تزریق متناوب هپارین دریافت می کند، برنامه ریزی کنید که 30 دقیقه تا 1 ساعت قبل از دوز بعدی هپارین نمونه خون گرقته شود.
  • اگر بیمار به طور مداوم هپارین دریافت می کند، خون را در هر زمانی بگیرید.
  • هنگامی که از آن برای نظارت بر هپارین با وزن مولکولی پایین (LMWH) استفاده می شود، نمونه 3 تا 4 ساعت پس از تزریق زیر جلدی LMWH جمع آوری می شود.
  • به محل رگ گیری فشار وارد کنید. به یاد داشته باشید، اگر بیمار داروهای ضد انعقاد دریافت می کند یا دچار انعقاد می شود، زمان خونریزی افزایش می یابد.
  • برای تشخیص خونریزی احتمالی، بیمار را ارزیابی کنید. وجود خون در ادرار و سایر مواد دفعی را بررسی کنید و بیمار را از نظر کبودی، پتشی و کمردرد ارزیابی کنید.
  • در صورت بروز خونریزی شدید، توجه داشته باشید که اثر ضد انعقادی هپارین را می توان با تجویز تزریقی پروتامین سولفات معکوس کرد.

 

المعلومات السريرية:

آزمایش فعالیت هپارین ضد فاکتور Xa بر اساس توانایی هپارین در مهار فعالیت فاکتور X فعال شده (Xa) در معرف است. این معرف شامل آنتی ترومبین است که هپارین موجود در نمونه را به معرف محدود کننده سرعت برای مهار Xa تبدیل می کند.

هنگامی که تحت درمان با UFH یا LMWH هستید و پزشک شما می خواهد میزان هپارین در خون شما را کنترل کند این آزمایش در خواست می شود .

در هفته‌های بارداری گاهی لازم است از ضد انعقادهای خاصی استفاده شود؛ هپارین و LMWH پر مصرف ترین داروهای ضد انعقاد دوران بارداری است. مصرف وارفارین توصیه نمی شود. افراد مستعد ابتلا به DVT، VTE و دیگر اختلالات ترومبوفیلیایی ارثی، مادرانی که دریچه مصنوعی یا پروتز استفاده می‌کنند باید از ضد انعقادهای مناسب به عنوان ترومبوپروفیلاکسی در دوران بارداری استفاده کنند. داروی هپارین تجزیه نشده مهارکننده غیرمستقیم ترومبینمی باشند و همچنین دارای اثر آنتی‌فاکتور Xa(Anti-Xa) هستند. داروی هپارین با وزن مولکولی پایین: LMWH اثر ضد انعقادی بیشتری به واسطه مهارکننده فاکتور Xa دارد. این مولکول از جفت عبور نمی‌کند و جز داروهای گروه B دوران بارداری است. بیشترین داروی مصرفی در این گروه انوکساپارین است. بنا بر توصیه ACOG خانم‌های باردار مصرف کننده اناکساپارین در طول دوران بارداری باید مانیتورینگ آزمایشگاهی برای بررسی آثار آنتی‌کواگولانت آن نیاز می‌باشد و باید چهار ساعت پس از تزریق anti-factor Xa بررسی و دوز دارو طوری تنظیم شود که anti-factor Xa 0.5-1.2 باشد. در خانم‌هایی که دوز پروفیلاکسی اناکساپارین مصرف می‌کنند معمولا به مانیتورینگ فاکتور anti-Xa Factor نیازی ندارند.

 

اسم طريقة القياس:

Chromogenic

أسماء مشابهة:

Heparin Anti-Xa(UFH-LMWH)-غربالگري مصرف آنتي کوآگولانت هاي دوران بارداري، Anti-Xa Factor

متطلبات العينة:

نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

العوامل المتداخلة:

  • آزمایش دقیق مستلزم نشان دادن این است که کدام LMWH تجویز می شود. روش های آزمایش بر اساس داروی تجویز شده متفاوت است.
  • نمونه پلاسما باید با سانتریفیوژ مجدد قبل از انجماد از پلاکت خالی شود.
  • به منظور کاهش تأثیر آنتاگونیست های هپارین، مانند فاکتور پلاکتی 4 (PF4)، سولفات دکستران در مخلوط واکنش گنجانده شده است.
  • سطوح بسیار پایین آنتی ترومبین III (AT III) درون زا ممکن است منجر به نتایج منفی کاذب شود.
  • آنتی بادی های فاکتور X یا AT III گاوی می توانند در سنجش اختلال ایجاد کنند (بسیار نادر).

 

معلومات إضافية:

آزمایش فعالیت هپارین ضد فاکتور Xa گاهی اوقات برای نظارت و تنظیم درمان استاندارد هپارین (هپارین شکسته نشده، UFH) استفاده می‌شود، اگرچه ابزار نظارت اولیه برای UFH در حال حاضر تست PTT است. آزمایش فعالیت هپارین ضد فاکتور Xa ممکن است برای مانیتور برخی از افرادی که «مقاومت به هپارین» دارند و آنطور که انتظار می‌رود به UFH پاسخ نمی‌دهند یا دارای یک بیماری زمینه‌ای مانند اختلال عملکرد کبد یا عوامل مزاحم مانند ضد انعقاد لوپوس (LAC) هستند استفاده شود.

درمان با هپارین با وزن مولکولی کم (LMWH) و فونداپارینوکس معمولاً کنترل نمی‌شود، اما پزشکان ممکن است آزمایش فعالیت هپارین ضد فاکتور Xa را در برخی موارد درخواست کنند. این موارد شامل زنان باردار، افراد چاق (بیش از 100 کیلوگرم وزن بدن)، بسیار جوان یا مسن و کسانی که اختلال عملکرد کلیه دارند می باشد. LMWH و fondaparinux در درجه اول توسط کلیه ها از بدن پاک می شوند. هر شرایطی که عملکرد کلیه را کاهش دهد می تواند کلیرانس آنها را کاهش دهد، غلظت آنها را در خون افزایش دهد و احتمال خونریزی را افزایش دهد.

وقت الإجابة: 1 يوم


عنوان: مجمع راز الطبي، شارع المجال الغربي، شيراز

أرقام الاتصال: 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعات العمل: السبت إلى الأربعاء 6 إلى 24:00، الخميس 6 إلى 19 والعطلات 7 إلى 12:30


رقم الواتس اب : 09914444130
عنوان الانستقرام: instagram.com/razlab.ir