اسم الاختبار: FTA (IgM)
تكلفة الاختبار: 1,750,360 ریال
حالة عرض الاختبار: موجود
نوع العينة:
سرم/ گاهی اوقات، خراشیدن از شانکر در ناحیه آسیب دیده. بسته به تظاهرات بالینی، معمولاً مایع مغزی نخاعی هم استفاده می شود.
حجم العينة:
1 ml
تخزين العينة:
7روز 8-2 درجه و تا 14 روز در 20- درجه
عينة الشحن:
رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)
دليل جمع العينات:
معلومات ضرورية عن المريض:
سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري
التحضير اللازم قبل أخذ العينات:
در صورت وجود شیلومیکرون در خون احتمال نتایج کاذب وجود دارد، بنابراین ترجیح بر این است که بین 8 تا 10 ساعت ناشتایی رعایت شود
المعلومات السريرية:
سیفلیس در اثر عفونت با اسپیروکت ترپونما پالیدوم زیرگونه پالیدوم ایجاد می شود. عفونت سیستمیک است و بیماری با دوره های نهفتگی مشخص می شود. این ویژگیها، همراه با این واقعیت که ترپونما پالیدوم را نمیتوان در کشت جدا کرد، به این معنی است که تکنیکهای سرولوژیک نقش عمدهای در تشخیص و پیگیری درمان سیفلیس دارند. FTA-ABS یک آزمایش حساس در تمامی مراحل سیفلیس است و بهترین تست تاییدی استاندارد جهت سرمی است که با تستهای غربالگری مثل RPR یا VDRL واکنش داده باشد. گاهی اوقات در بیماران مبتلا به سیفلیس گوش (اتوسیفلیس) یا سیفلیس چشمی (یووئیت) تست VDRL منفی می گردد در صورتی که FTA-ABS آن ها مثبت است. آزمایش FTA-IgG جهت تشخیص آنتی بادی های اختصاصی ترپونمایی انجام می گیرد. تیتر IgG دلیل بر عفونت در گذشته است. افزایش 4 برابری تیتر بین نمونه های حاد و نقاهت دلیل بر عفونت اخیر است. آزمایش FTA-IgM در تشخیص سیفلیس مادرزادی در نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین در موارد حاد بیماری کاربرد دارد. امکان دارد در مادرانی که آزمایش ترپونمال سیفلیس آن ها مثبت است مقادیری از رآژین IgG از طریق جفت به جنین برسد و در نتیجه آزمایش های سرم نوزاد به شکل کاذب مثبت شود. نوزاد اگر مبتلا به سیفلیس نباشد این آنتی بادی در مدت 3 ماه از بدن خارج می شود و تست های نوزاد منفی می گردد و اگر به سیفلیس مبتلا شده باشد این تست ها بعد از 3 ماهگی هم مثبت می شوند. آزمایش FTA-IgM مثبت در نوزادان نشان دهنده ابتلا به سیفلیس مادرزادی است. اگر RPR یا VDRL مثبت بود اما FTA-ABS منفی باشد باید به دنبال سایر بیماری هایی بود که موجب مثبت شدن تست های غربالگری سیفلیس می شوند، این بیماری ها شامل لنفوگرانولوم ونروم، مایکوپلاسما پنومونیه، تیفوس، تب خراش گربه، هپاتیت، پری آرتریت ندوزا، مالاریا، لپتوسپیروز، جذام، منونوکلئوز، لوپوس اریتماتوز سیستمیک، عفونت های حاد ویروسی یا باکتریایی، واکنش های ازدیاد حساسیت و واکسیناسیون اخیر هستند.
العوامل المتداخلة: