اسم الاختبار: Urine Analysis
تكلفة الاختبار: 267,100 ریال
حالة عرض الاختبار: موجود
نوع العينة:
ادرار رندوم
حجم العينة:
10ml
تخزين العينة:
2 ساعت
دليل جمع العينات:
-روش Midstream Clean Catch : در مردان بالغ قبل از جمع آوری نمونه، ناحیه تناسلی با آب و صابون(بدون استفاده ازضد عفونی کننده) شسته میشود. در ادامه مقدار اولیه ادرار دور ریخته و از جریان میانی جمع آوری میشود. در خانم ها باید این کار از جلو به عقب انجام شود تا باکتريهاي مدفوع محل دفع ادرار را آلوده نکنند. نمونه ادرار نباید با ترشحات واژینال تداخل پیدا کند بنابراین بهتر است لگن ها هنگام نمونه گیری از هم جدا باشند. -برای کسانی که سوند های ادراری استفاده میکنند، نمونه گیری از دریچه یا پورت نمونه گیری انجام میشود. (نمونه گیری از کیسه سوند توصیه نمیشود) در حین نمونه گیری برای جلوگیری از ورود میکروارگانیسم ها به ادرار، بهتر است دریچه یا پورت با الکل ضدعفونی شود. -در کودکان از کیسه های مخصوص استریل جهت جمع آوری ادرار استفاده میشود. نمونه جهت انجام آزمایش به آزمایشگاه ارسال میشود در غیر این صورت در دمای یخچال ذخیره میشود.
معلومات ضرورية عن المريض:
سن بيمار
التحضير اللازم قبل أخذ العينات:
قبل از آزمایش، مطمئن شوید که مقدار زیادی آب بنوشید تا بتوانید نمونه ادرار کافی بدهید. با این حال، نوشیدن مقادیر بیش از حد آب ممکن است نتایج نادرست ایجاد کند. یک یا دو لیوان مایع اضافی که در صورت اجازه رژیم غذایی می تواند شامل آب میوه یا شیر باشد، تنها چیزی است که در روز آزمایش نیاز دارید. برای انجام آزمایش لازم نیست ناشتا باشید یا رژیم غذایی خود را تغییر دهید. همچنین، در مورد هر دارو یا مکملی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از این موارد که می توانند بر نتایج آزمایش ادرار شما تأثیر بگذارند عبارتند از: برخی از داروهای دیگر نیز می توانند بر نتایج شما تأثیر بگذارند. قبل از انجام آزمایش ادرار در مورد موادی که استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. بسته به نوع آزمایش ادرار (مخصوصا کشت ادرار)، پزشک شما ممکن است از شما بخواهد که وسط نمونه ادرار اول صبح را تهیه نمائید اگر قاعدگی دارید (در دوره قاعدگی)، مهم است که قبل از جمع آوری نمونه ادرار به پزشک خود اطلاع دهید. خون قاعدگی، و همچنین ترشحات واژن، می تواند با برخی از آزمایشات آزمایش ادرار تداخل داشته باشد
المعلومات السريرية:
آزمایش ادرار مجموعهای از آزمایشهای فیزیکی، شیمیایی و میکروسکوپی است که مواد مختلف را در ادرار مشخص یا سطح آنها را اندازهگیری میکند. این مواد در اثر متابولیسم طبیعی یا غیرطبیعی سلول ها و باکتریها ایجاد میشوند. کلیهها وظیفه فیلتر خون، تنظیم مقدار آب بدن، حفظ موادی مانند الکترولیتها، پروتئینها و تمام مواد مفید بدن را دارند. کلیهها مواد اضافی و غیرقابل استفاده بدن را از طریق ادرار دفع میکنند. ادرار معمولی به رنگ زرد و نسبتا روشن است ولی غلظت، رنگ و محتوا آن بعد از هر بار دفع تغییر میکند. سطح غیر طبیعی مواد خاصی مانند گلوکز، پروتئین، بیلی روبین، گلبول قرمز، گلبول سفید، کریستال ها و باکتریها به تشخیص مراحل اولیه بیماری ها کمک میکند. این مواد و عناصر به دلایل زیر در ادرار یافت میشوند: این آزمایش معمولاً زمانی که یک فرد دارای علائم عفونت ادراری(urinary tract infection) یا سایر مشکلات سیستم ادراری و تناسلی است، درخواست میشود. این علائم شامل: -درد قسمت پایین شکم -سوزش و تکرر ادرار -خون ادراری -ادرار کدر آزمایش آنالیز ادرار ممکن است در فواصل منظم برای ارزیابی روند درمان در بیماریهای سیستم ادراری و تناسلی درخواست شود. نتیجه نهایی آزمایش به صورت مجموعه ای ازمشاهدات رنگ، وضوح، بو ادرار، نتایج کیفی نوار ادراری و میانگین تعداد عناصر مشاهده شده در زیر میکروسکوپ گزارش میشود. به طور کلی آزمایش ادرار شامل نکاتی در مورد رنگ، ظاهر، بو و pH، وجود پروتئین ها، گلوکز، کتون ها، خون و لکوسیت استراز است. علاوه بر این، ادرار از نظر وجود گلبول های قرمز، گلبول های سفید، سیلندر، کریستال ها و باکتری ها به صورت میکروسکوپی بررسی می شود.
القيم المرجعية:
نتیجه نهایی آزمایش به صورت مجموعه ای ازمشاهدات رنگ، وضوح، بو ادرار، نتایج کیفی نوار ادراری و میانگین تعداد عناصر مشاهده شده در زیر میکروسکوپ گزارش میشود.
اسم طريقة القياس:
آزمایش آنالیز ادرار شامل سه مرحله تشخیصی اساسی است: -بررسی ظاهری( ماکروسکوپی) ادرار از نظر رنگ، وضوح و بو -آزمایش شیمیایی(نوار ادرار) برای پارمترهای مختلف ادرار انجام میشود که اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشک معالج قرار میدهد. برای پروتئین ادرار و وزن مخصوص به ترتیب از اسید سولفوسالیسیلیک و دستگاه رفرکتومتر نیز استفاده میشود. -آزمایش میکروسکوپی برای شناسایی و شمارش سلول ها، کست ها، کریستال های ادرار، باکتری ها و مخاط انجام میشود.
أسماء مشابهة:
متطلبات العينة:
نام و نام خانوادگي، نوع نمونه
العوامل المتداخلة:
تست هاي نواري ادرار يک يک ابزار ناقص هستند . آناليز ادرار بدون ميکروسکوپي يک غربالگري موثر جهت کشت ادرار نمي باشد.
معلومات إضافية:
-سخت ورزش کردن، مصرف برخی داروها، بیماری کلیوی، بزرگ شدن پروستات، سرطان مثانه و کم خونی سلول داسی شکل از موارد جدی خون در ادرار هستند. دیابت، عفونت مثانه، عفونت کلیه و نارسایی کبد عوامل مهمی هستند که باعث تغییر بوی ادرار میشوند. -هایپرگلیسمی در ادرار میتواند نشانهای از بیماری دیابت باشد که منجر به بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی، نابینایی و دیگر مشکلات میشود. زمانی که بدن از چربی به جای قند برای تولید انرژی استفاده میکند، کتون تولید میکند. در زمان ابتلا به دیابت آنطور که باید بدن نمیتواند از قند برای تولید انرژی استفاده کند. -دفع پروتئین با ادرار به مویرگ های کلیه آسیب میزند. این آسیب باعث میشود بدن میزان آب، نمک و مواد زائد بیشتری را در خون نگه دارد. – برای تشخیص سنگ کلیه میزان کلسیم و برخی اسیدها در ادرار مورد بررسی قرار خواهد گرفت. -این آزمایشها میتواند مشکلات موجود در روده کوچک، غدد پاراتیروئید و کلیهها را شناسایی کند.