اسم الاختبار: UPCRatio
تكلفة الاختبار: 0 ریال
حالة عرض الاختبار: موجود
نوع العينة:
ادرار
حجم العينة:
4 ml
تخزين العينة:
14 روز 8-2 درجه و تا 1 ماه 20- درجه
عينة الشحن:
رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)
دليل جمع العينات:
یک نمونه ادرار در هر زمان از شبانه روز در یک ظرف تمیز جمعآوری میشود (تصادفی / نقطهای). برای جمعآوری نمونه ادرار ۲۴ ساعته، فرآیند جمعآوری با دور ریختن اولین نمونه صبحگاهی و سپس جمعآوری تمام نوبتهای بعدی دفع ادرار برای مدت ۲۴ ساعت باقی مانده آغاز میشود. نمونه باید در این مدت در یخچال نگهداری شود. در ظرفی که نمونه ادرار جمعآوری میشود نباید مواد نگهدارنده وجود داشته باشد. گاهی اوقات، ممکن است از یک نمونه ۲۴ ساعته که از نظر زمانی دو بخش شده، یعنی جدا کردن نمونه ادرار جمعآوری شده شب (۱۱ شب تا ۷ صبح) از مجموعه روز (۷ صبح تا ۱۱ شب) استفاده شود. اغلب اوقات ممکن است از نمونه خون برای اندازه گیری سطح کراتینین و پروتئین سرم نیز استفاده شود، به ویژه هنگامی که ادرار ۲۴ ساعته درخواست شده است. از آنجا که نتایج حاصل از هر دو نوع روش جمعآوری نمونه بسیار همبسته است، ممکن است از نمونهی ادرار رندوم به عنوان یک گزینهی جانشین سریع و مطمئن بهجای UPCR استفاده شود.
التحضير اللازم قبل أخذ العينات:
نيازي به آمادگی خاصی نمي باشد.
المعلومات السريرية:
آزمایش پروتئین ادرار و نسبت پروتئین ادرار به کراتینین: این آزمایش برای غربالگری وجود پروتئین در ادرار، کمک به ارزیابی و نظارت بر عملکرد کلیه و تشخیص آسیب کلیه انجام میشود.
أسماء مشابهة:
العوامل المتداخلة:
معلومات إضافية:
آزمایشات پروتئین ادرار، میزان پروتئین آزاد شده در ادرار را اندازه گیری میکند. میزان طبیعی دفع پروتئین ادرار کمتر از ۱۵۰ میلیگرم در روز و کمتر از ۳۰ میلی گرم آلبومین در روز است. سطوح بالاتر ممکن است به طور موقت با شرایطی مانند عفونت، استرس، بارداری، رژیم غذایی، قرار گرفتن در معرض سرما یا ورزش سنگین دیده شود. وجود مداوم پروتئین در ادرار آسیب احتمالی کلیه یا برخی شرایط دیگر را نشان میدهد که برای تعیین علت نیاز به آزمایشات تکمیلی است. انواع مختلفی از آزمایشات پروتئین ادرار وجود دارد، از جمله: کراتینین، یک محصول جانبی متابولیسم عضله است که بهطور معمول با سرعت ثابت در ادرار دفع میشود. وقتی هر دو آزمایش کراتینین ادرار و آزمایش تصادفی پروتئین ادرار انجام شود، نسبت پروتئین به کراتینین حاصله نشان دهنده صحت آزمایش پروتئین ادرار ۲۴ ساعته است. از آنجا که جمعآوری ادرار به مدت ۲۴ ساعت میتواند برای بزرگسالان طاقت فرسا و برای نوزادان و کودکان دشوار باشد، گاهی اوقات آزمایش نسبت پروتئین ادرار به کراتینین به طور تصادفی جایگزین نمونه ۲۴ ساعته پروتئین ادرار میشود. پروتئینهای پلاسما برای همه موجودات زنده ضروری هستند. کلیهها (دو عضوی که در قسمت تحتانی پشتی قفسه سینه وجود دارند)، با فیلتر کردن خون و برداشت و حذف مواد زائد از طریق دفع ادرار، این پروتئینها را پس میگیرند. وقتی کلیهها بهطور طبیعی کار میکنند، پروتئینهای فیلتر شده را دوباره جذب میکنند و آنها را به خون برمیگردانند. با این حال، اگر کلیهها به دلیل شرایط دیگر آسیب ببینند یا به خطر بیفتند، در فیلتر کردن به مشکل بر میخورند و باعث میشوند مقادیر قابل تشخیص پروتئین وارد ادرار شود. آزمایش معمولی ادرار با استفاده از نوار تست ادرار، وجود آلبومین را اندازه گیری میکند. آلبومین، پروتئینی است که توسط کبد تولید میشود و حدود ۵۰٪ -۶۰٪ پروتئین موجود در خون را تشکیل میدهد. بقیه شامل مخلوطی از گلوبولینها از جمله ایمونوگلوبولینها است. با پیشرفت آسیب کلیه، میزان آلبومین در ادرار افزایش مییابد، که یک عامل کلیدی در تشخیص زود هنگام یک اختلال بالقوه کلیه است. به وجود پروتئین در ادرار، پروتئینوریا گفته میشود که اغلب در بیماریهای مزمن، مانند دیابت و یا فشار خون بالا دیده میشود. افزایش مقادیر پروتئین در ادرار، افزایش آسیب کلیه را نشان میدهد. اغلب علائم و نشانههایی با آسیب زودرس کلیه وجود ندارد. با پیشرفت آسیب کلیه، یا اگر دفع پروتئین شدید باشد، ممکن است علائمی مانند تجمع مایعات (اِدِم)، تنگی نفس، حالت تهوع و خستگی در فرد ایجاد کند. تولید پروتئین بیش از حد در بیماری مولتیپل میلوما، لنفوم و آمیلوئیدوز دیده میشود که میتواند همچنین منجر به پروتئینوری شود. وجود آلبومین در ادرار (آلبومینوریا) شاخص بارز بیماری کلیوی در افراد دیابتی و یا افراد با فشار خون بالا است. بنابراین توصیه میشود افرادی که دارای این شرایط هستند، به طور منظم از نظر وجود آلبومین در ادرار درمقایسه با پروتئین کل ادرار، مورد غربالگری قرار گیرند