عنوان:

مجمع راز الطبي، شارع المجال الغربي، شيراز

رقم التليفون:

071-91009393

ساعات العمل:

السبت إلى الأربعاء 6 إلى 24:00، الخميس 6 إلى 19 والعطلات 7 إلى 12:30

فحص Urea

اسم الاختبار: Urea

تكلفة الاختبار: 215,950 ریال

حالة عرض الاختبار: موجود

نوع العينة:

سرم

حجم العينة:

1 ml

تخزين العينة:

5 روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

عينة الشحن:

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

معلومات ضرورية عن المريض:

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

التحضير اللازم قبل أخذ العينات:

تا چند روز قبل از آزمایش نبایستی از رژیم های غذایی پُر پروتئین (گوشت) و پر کربوهیدرات (نشاسته) استفاده شود. یک رژیم غذایی معمولی مناسب است.

 نیازی به ناشتا بودن وجود ندارد ولی چون این آزمایش معمولا همراه با سایر آزمایشات رایج که نیازمند ناشتا هستند، صورت می گیرد ، بیمار باید ناشتا باشد.

المعلومات السريرية:

 

اوره ماده ی زائد حاصل از سوخت و ساز پروتئین ها است که در کبد تولید و از راه کلیه ها دفع می شود. در نتیجه، هرگاه مقدار مصرف (سوخت و ساز) پروتئین افزایش یابد (مثلا در اثر پرخوری و یا خونریزی گوارشی) یا فعالیت کلیه ها دچار اختلال شود و یا خون غلیظ گردد (مثلا در پی اسهال طولانی و شدید) مقدار آن افزایش می یابد. لذا از این آزمایش عمدتا برای بررسی وضعیت آب بدن و تا حدی فعالیت کلیه ها استفاده می شود.

سنجش کلی عملکرد کلیه و سرعت تصفیه گلومرولی (GFR)، تشخیص افتراقی اورمی قبل کلیوی، کلیوی و بعد کلیوی توسط این آزمایش مورد تفسیر و بررسی قرار می گیرد. در واقع این آزمایش میزان نیتروژن اوره خون اندازه گیری می کند.
لازم به ذکر است که مقادیر اوره در بانوان معمولاً از آقایان کمتر است. آزمایش اوره، علاوه بر کارکرد کلیه ها، می‌ تواند برای تشخیص شرایط دیگری از جمله موارد ذیل به کار برود:

  1. مشکلات کبدی
  2. سوء تغذیه
  3. گردش خون ضعیف در بدن
  4. کمبود آب در بدن
  5. انسداد مجاری ادراری
  6. نارسایی قلبی
  7. خونریزی دستگاه گوارش

علل افزایش urea در آزمایش خون

در صورتی که با افزایش غلظت urea در آزمایش خون مواجه شدید، بدان معناست که بین تولید اوره در کبد و دفع اوره در ادرار، تعادل وجود دارد. میزان نرمال اوره در بدن افراد بالغ باید در بازه ۱۵ الی ۴۵ میلی گرم در دسی لیتر قرار گیرد. بنابراین افزایش میزان اوره در آزمایش ممکن است ناشی از کاهش دفع اوره، افزایش تولید اوره و یا ترکیبی از این دو علت باشد.

بیماری های پیشرفته کلیوی و کاهش ظرفیت کلیه در تصفیه اوره از خون مهم ترین دلیل کاهش دفع اوره است. کاهش سرعت فیلتراسیون گلومرولی با حروف اختصاری GFR مشخص می شود که چگونگی عملکرد کلیه را بیان می کند. کاهش میزان این عامل در بدن نشان دهنده افزایش اوره خون است. عواملی که بر افزایش سطح اوره خون تاثیر گذارند عبارتند از:

  1. کم آبی بدن
  2. انفارکتوس میوکارد
  3. خونریزی مجاری گوارشی
  4. نکروز توبولی
  5. انسداد به علت سنگ
  6. تومورها
  7. سرطان پروستات و مثانه

العوامل المتداخلة:

  • تغییرات در دریافت پروتئین ممکن است بر سطح  اوره تأثیر بگذارد. اگر کالری دریافتی با کربوهیدرات ها حفظ شود، رژیم های کم پروتئین اوره را کاهش می دهند. رژیم های غذایی با پروتئین بالا یا تغذیه لوله های گوارشی با افزایش سطح اوره همراه است.
  • تا حدی، توده عضلانی سطح اوره را تعیین می کند. زنان و کودکان نسبت به مردان سطح اوره کمتری دارند.
  • بارداری پیشرفته ممکن است باعث افزایش سطح در نتیجه متابولیسم پروتئین بالا شود.
  • خونریزی گوارشی می تواند باعث افزایش سطح اوره شود.
  • داروهایی که ممکن است باعث افزایش سطح اوره شوند عبارتند از: آلوپورینول، آمینوگلیکوزیدها، سفالوسپورین ها، کلرال هیدرات، سیس پلاتین، فوروزماید، گوانتیدین، ایندومتاسین، متوترکسات، متیل دوپا، داروهای نفروتوکسیک (مانند آسپرین، آمفوتریسین B، کارباسین، باسیتراسین، باسیتراسین، – تی سیلین، نئومایسین، پنی سیلامین، پلی میکسین B، پروبنسید، وانکومایسین)، پروپرانولول، ریفامپین، اسپیرونولاکتون، تتراسایکلین ها، دیورتیک های تیازیدی و تریامترن.
  • داروهایی که ممکن است باعث کاهش سطوح شوند عبارتند از کلرامفنیکل و استرپتومایسین

وقت الإجابة: 1 يوم


عنوان: مجمع راز الطبي، شارع المجال الغربي، شيراز

أرقام الاتصال: 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعات العمل: السبت إلى الأربعاء 6 إلى 24:00، الخميس 6 إلى 19 والعطلات 7 إلى 12:30


رقم الواتس اب : 09914444130
عنوان الانستقرام: instagram.com/razlab.ir