عنوان:

مجمع راز الطبي، شارع المجال الغربي، شيراز

رقم التليفون:

071-91009393

ساعات العمل:

السبت إلى الأربعاء 6 إلى 24:00، الخميس 6 إلى 19 والعطلات 7 إلى 12:30

فحص NMDA-R

اسم الاختبار: NMDA-R

تكلفة الاختبار: 0 ریال

حالة عرض الاختبار: موجود

نوع العينة:

سرم - CSF

حجم العينة:

1 ml

تخزين العينة:

7روز 8-2 درجه و تا 3 ماه 20- درجه

عينة الشحن:

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

دليل جمع العينات:

نمونه فريز دفريز نشود.

معلومات ضرورية عن المريض:

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

التحضير اللازم قبل أخذ العينات:

نيازي به ناشتايي یا آمادگی خاصی نمي باشد.

 

المعلومات السريرية:

گیرنده های NMDA 

این گیرنده ها توسط NMDA و گلوتامات فعال می شوند. گیرنده های NMDA یون های پتاسیم و سدیم را به خوبی عبور می دهند. برخلاف اغلب گیرنده های غیر NMDA که نسبت به کلسیم نفوذ ناپذیر هستند، گیرنده های NMDA کلسیم را نیز به خوبی عبور می دهند.

این گیرنده ها نسبت به گیرنده های غیر NMDA آهسته تر بوده ولی حدود هزار برابر حساسیت بیشتری نسبت به گلوتامات دارند. لذا در بسیاری از مواقع گلوتاماتِ موجود در فضای سیناپسی برای باز نمودنِ گیرنده های NMDA کفایت می کند، و نیازی به ترشح گلوتامات از سلول های عصبیِ پیش سیناپسی نیست.

 این گیرنده بسیار حساس است و در عمل بدلیل حساسیت این گیرنده کنترل دقیق تری بر روی آن وجود دارد و این کنترل ها باعث شده است گیرنده آهسته به نظر برسد. یکی از ویژگی های منحصربفرد گیرنده های NMDA، نیاز آنها به حضور دو اسید آمینۀ گلوتامات و گلایسین است. ویژگی دیگر گیرنده های NMDA این است که چنین گیرنده هایی با یون منیزیم (Mg2+) از خارج سلول مهار می شوند. 

گیرنده های NMDR از دو نوع زیر واحدِ NR1 و NR2 تشکیل شده اند که از هر کدام دو نسخه در گیرنده وجود دارد. در حقیقت، گیرندۀNMDR نیز تترامِر است. زیر واحد NR1 در تمام سلول های مغزی یافت می شود ولی انواع متفاوتی از زیر واحد NR2  در سلول های مختلف تفاوت هایی را بین گیرنده های NMDR نشان می دهند. در نتیجه تنوع گیرنده های NMDR به علت زیر واحد NR2 است.

 انتی رسپتورهای NMDA

انتی رسپتورهای NMDA، اتوانتی بادی های علیه رسپتورهای گلوتامات ( نوع NMDA) می باشند.

اتوانتی بادی های علیه رسپتورهای گلوتامات نوع( NMDA) مارکرهای بسیار اختصاصی در تشخیص انسفالیت اتوایمیون التهابی  که برای نخستین بار در سال 2007 توصیف شد، مفید هستند. 

در 35-40درصد خانمهای جوان با اسیب تخمدان موارد مبتلا به تومورهای پارانئوپلاستیک مشاهده شده اند. بیماری شامل چندین مرحله پیشرفت با علائم اولیه ناهنجاری های عصبی، کاهش هوشیاری ،تشنج، دیسکنزیا و اختلال در سیستم عصبی خود مختار می باشد. شناسایی انتی بادی های NMDAR  در سرم یا مایع CSF در تشخیص بیماران مبتلا به انسفالوپاتی با منشا ناشناخته مانند (اتیولوژی غیر عفونی ، انسفالیت در خانمهای مبتلا به صرع ) مفید است. در تستهای سرولوژیکی مثبت علت اسیب به طورکامل باید مورد بررسی قرار گیرد.

بیماری های مرتبط با انتی رسپتورهای NMDA

  • انسفالیت رسپتور ( نوع NMDA) انتی گلوتامات ( حدود ۶۰ درصدبه عنوان سندرم پارانئوپلاستیک )
  • تومورهای مرتبط  با انتی رسپتورهای NMDA: تراتوما تخمدان ، تراتوما بیضه.

أسماء مشابهة:

NMDA(Anti-Glutamate Receptor)
 

معلومات إضافية:

 شناسایی اتوانتی بادی های انتی گلوتامات رسپتور(نوع NMDA ) نقش کلیدی در تشخیص انسفالیت همراه انتی NMDA رسپتور دارد. انالیز حضور این انتی بادی ها در تشخیص افتراقی بیماران مبتلا به انسفالیت با منشا ناشناخته مانند اتیولوژی غیر عفونی و همچنین در زنان مبتلا به صرع با منشا جدید(de novo ) نقش دارد. در صورتی که نتایج تست های سرولوژیکی مثبت به دست امد، بررسی کامل تراتوما باید انجام شود.

وقت الإجابة: 4 يوم


عنوان: مجمع راز الطبي، شارع المجال الغربي، شيراز

أرقام الاتصال: 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعات العمل: السبت إلى الأربعاء 6 إلى 24:00، الخميس 6 إلى 19 والعطلات 7 إلى 12:30


رقم الواتس اب : 09914444130
عنوان الانستقرام: instagram.com/razlab.ir