اسم الاختبار: Na
تكلفة الاختبار: 0 ریال
حالة عرض الاختبار: موجود
شرح الإجراء:
فتومتري
نوع العينة:
سرم، مايعات بدن، ادرار رندوم و 24 ساعته
حجم العينة:
1 ml
أصغر حجم للعينة:
0.5ml
تخزين العينة:
7روز 8-2 درجه و تا 1 ماه 20- درجه
عينة الشحن:
رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)
دليل جمع العينات:
سرم لیپمیک باید اولتراسانتریفیوژ شود در مورد ادرار 24 ساعته اولین نمونه را دور بریزید و تمام نمونه های دیگر را به مدت 24 ساعت جمع آوری کنید. آخرین نمونه را به ظرف اضافه کنید. در طول جمع آوری، نمونه ها را در یخچال نگهداری کنید. مصرف نمک سدیم در رژیم غذایی باعث افزایش سطح سدیم می شود.
معلومات ضرورية عن المريض:
سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري
التحضير اللازم قبل أخذ العينات:
این آزمایش نیازی به ناشتا بودن و یا محدودیت خاص در رژیم غذایی ندارد.
المعلومات السريرية:
بین الکترولیتهایی که در خون اندازهگیری میشوند، سدیم بیشترین غلظت را دارد. سدیم اصلیترین کاتیون مایع خارج سلولی (ECF) است. سدیم نقش مهمی در تعادل اسید-باز ایفاء میکند و به عملکرد عصبی-عضلانی نیز کمک میکند. مقادیر سدیم در خون با مقادیر پتاسیم رابطه عکس دارند. آزمایش سدیم (Na) خون برای تشخیص سطح غیر طبیعی سدیم، از جمله سدیم کم (هیپوناترمی) و سدیم بالا (هیپرناترمی) استفاده می شود. اغلب به عنوان بخشی از پانل الکترولیت یا پانل متابولیک پایه برای یک معاینه بهداشتی معمول استفاده می شود. همچنین ممکن است از آزمایش سدیم خون برای موارد زیر استفاده شود: اگر سطح سدیم (Na) خون شما غیرطبیعی باشد، ممکن است سطح سدیم (Na) ادرار را آزمایش کنید تا مشخص شود که آیا عدم تعادل به دلیل مصرف بیش از حد سدیم یا از دست دادن بیش از حد سدیم است یا خیر. همچنین در صورت داشتن نتایج غیرطبیعی آزمایش کلیه ممکن است از آزمایش سدیم (Na) ادرار برای کمک به پزشک خود در تعیین علت بیماری کلیوی و راهنمایی درمان استفاده شود. از آنجایی که وعدههای غذایی که در یک روز میخوریم بر سطح سدیم (Na) ما تأثیر میگذارند، آزمایش 24 ساعته سدیم ادرار میتواند برای سلامتی شما مفید باشد تا تأثیر یک وعده غذایی بر روی نتیجه سدیم ادرار را کاهش دهد.
القيم المرجعية:
بازه سني : از 1 روز تا 150 سال Infants : 132 - 147 2-12m : 129-143 Children : 135 - 145 Adults : 135 - 145
اسم طريقة القياس:
روش ISE
أسماء مشابهة:
Sodium, S
متطلبات العينة:
نام و نام خاوادگي ، نوع نمونه
العوامل المتداخلة:
حالات عدم قبول العينات:
همولیز
معلومات إضافية:
علائم هیپوناترمی (کاهش سدیم خون) در درجه اول به میزان سرعت تغییر در غلظت سدیم و نه سطح مطلق آن بستگی دارد. نشانههای هیپوناترمی زمانی آغاز میشود که سطح سدیم کمتر از ۱۲۵mEq/L باشد. اولین نشانههای بیماری، ضعف است. اگر سطح سدیم کمتر از ۱۱۵mEq/L شود گیجی و خستگی شدید ظاهر میشود که در صورت ادامه اُفت سطح آن، ممکن است سبب اختلالات عصبی مانند کُندی ذهن و اغماء شود.
وقت الإجابة: 1 يوم