Post contents [Show]
-
ویتامین D3 چیست؟
- ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز بدن است؛ این ویتامین برای سلامت استخوانها و بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن ضروری است. به همین دلیل، بررسی کاهش و افزایش سطح آن در خون از اهمیت زیادی برخوردار است.
- ویتامین D در غذاهای گیاهی و غذاهای غنی شده به شکل ویتامین D2 و در غذاهای حیوانی به شکل ویتامین D3 یافت میشود. ویتامین D در بدن وظایف مهمی دارد، از جمله: افزایش جذب کلسیم در روده و حمایت از سلامت استخوانها، حفظ سلامت عضلات، تنظیم فعالیت سیستم ایمنی، کمک به رشد سلولی، کاهش التهاب و در نتیجه پیشگیری از بیماریهای مختلف مثل روماتیسم و پسوریازیس و کنترل فشار خون.
- عوارض کمبود ویتامین D3 چیست؟
- افسردگی
- غذاهای غنی از ویتامین D3
- میگو
-
فرق ویتامین D3 و D2 چیست؟
- ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که جذب کلسیم را افزایش میدهد، به رشد استخوان کمک میکند و در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد. این ویتامین به دو شکل اصلی وجود دارد:
- ویتامین D2
- ویتامین D3
- ویتامین D2 در غذاهای گیاهی و غذاهای غنیشده یافت میشود، در حالی که ویتامین D3 فقط در غذاهای حیوانی وجود دارد.
- ویتامین D3 همان ویتامینی است که به کمک نور خورشید در پوست هم ساخته میشود. بیشتر مطالعات نشان دادهاند که D3 در مقایسه با D2 تأثیر بیشتری روی افزایش ویتامین D خون دارد.
-
آزمایش ویتامین D3
- آزمایش ویتامین D3 شامل آزمایشهای متعددی مانند 25-OH Cholecalciferol، آزمایش 25-OH vitamin D، آزمایش Calcidiol و آزمایش 25-hydroxycholecalciferol بوده که نوع آخری به منظور تشخیص پوکی استخوان انجام میشود.
- در برگه آزمایش، ویتامینD را با عبارت "25 OH Vitamin D3" یا "Vit D3-25OH" میتوان مشاهده کرد. ۳۰ تا ۱۰۰ نانوگرم ویتامین دی در خون نرمال است. اگر اندازه این ویتامین در بدن ناکافی باشد، در این حالت پزشک با توجه به وضعیت سلامتی فرد، مصرف مکمل را پیشنهاد خواهد کرد.
- انجام مطمئن این آزمایش حائز اهمیت بوده چرا که کمبود ویتامین D3 و یا داشتن بیش از حد نیاز آن بسیار مشکلساز میباشد. انجام آزمایش ویتامین D3 برای تمامی افراد مناسب بوده زیرا در برخی مواقع، کمبود این ویتامین در بدن هیچ علائمی ندارد. همچنین کمبود ویتامین D در بدن، عدم جذب کلسیم مورد نیاز بدن را به دنبال دارد.
- چه زمانی آزمایش D3 توسط پزشک درخواست میشود؟
- افراد مشکوک به کمبود ویتامین D
ویتامین D3 چیست؟
ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینهای مورد نیاز بدن است؛ این ویتامین برای سلامت استخوانها و بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن ضروری است. به همین دلیل، بررسی کاهش و افزایش سطح آن در خون از اهمیت زیادی برخوردار است.
ویتامین D در غذاهای گیاهی و غذاهای غنی شده به شکل ویتامین D2 و در غذاهای حیوانی به شکل ویتامین D3 یافت میشود. ویتامین D در بدن وظایف مهمی دارد، از جمله: افزایش جذب کلسیم در روده و حمایت از سلامت استخوانها، حفظ سلامت عضلات، تنظیم فعالیت سیستم ایمنی، کمک به رشد سلولی، کاهش التهاب و در نتیجه پیشگیری از بیماریهای مختلف مثل روماتیسم و پسوریازیس و کنترل فشار خون.
عوارض کمبود ویتامین D3 چیست؟
-
افسردگی
-
ریزش مو
-
تنگی نفس
-
فشار خون
-
بیحوصلگی
-
درد استخوان
-
ضعف ماهیچهها
-
اختلالات تیروئید
-
اختلالات هورمونی
-
اضافه وزن بی علت
-
مشکلات دستگاه گوارش
-
تضعیف سیستم ایمنی بدن
-
اختلال در فرآیند ترمیم زخمها
غذاهای غنی از ویتامین D3
-
میگو
-
جگرگاو
-
زرده تخم مرغ
-
ماهیهای چرب مثل سالمون
فرق ویتامین D3 و D2 چیست؟
ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که جذب کلسیم را افزایش میدهد، به رشد استخوان کمک میکند و در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد. این ویتامین به دو شکل اصلی وجود دارد:
-
ویتامین D2
-
ویتامین D3
ویتامین D2 در غذاهای گیاهی و غذاهای غنیشده یافت میشود، در حالی که ویتامین D3 فقط در غذاهای حیوانی وجود دارد.
ویتامین D3 همان ویتامینی است که به کمک نور خورشید در پوست هم ساخته میشود. بیشتر مطالعات نشان دادهاند که D3 در مقایسه با D2 تأثیر بیشتری روی افزایش ویتامین D خون دارد.
آزمایش ویتامین D3
آزمایش ویتامین D3 شامل آزمایشهای متعددی مانند 25-OH Cholecalciferol، آزمایش 25-OH vitamin D، آزمایش Calcidiol و آزمایش 25-hydroxycholecalciferol بوده که نوع آخری به منظور تشخیص پوکی استخوان انجام میشود.
انجام مطمئن این آزمایش حائز اهمیت بوده چرا که کمبود ویتامین D3 و یا داشتن بیش از حد نیاز آن بسیار مشکلساز میباشد. انجام آزمایش ویتامین D3 برای تمامی افراد مناسب بوده زیرا در برخی مواقع، کمبود این ویتامین در بدن هیچ علائمی ندارد. همچنین کمبود ویتامین D در بدن، عدم جذب کلسیم مورد نیاز بدن را به دنبال دارد.
چه زمانی آزمایش D3 توسط پزشک درخواست میشود؟
-
افراد مشکوک به کمبود ویتامین D
-
افراد تحت درمان بیماری پوکی استخوان
-
مصرفکنندگان مداوم مکملهای حاوی ویتامین D
-
-
ابتلا فرد به ضعف استخوانی یا دیگر بیماریهای استخوانی
-
بررسی شرایط مبتلایان به بیماریهای مداخلهکننده در جذب چربی