نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Free T3

نام آزمایش : Free T3

هزینه آزمایش : 726,020 ریال

نوع نمونه :

سرم 

حجم نمونه :

1 ml

نگهداری نمونه :

3 روز 8-2 درجه و تا 2 ماه 20- درجه

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

فريز دفريز نشود

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

  • نیازی به ناشتایی نمی باشد.
  • در صورتی که جهت سنجش Free T3 از روش رادیو ایمنو اسی (RIA) استفاده می‏شود؛ بیمار نباید اخیراً اسکن ایزوتوپ انجام داده باشد.
  • بیماری حاد ممکن است بر نتایج آزمایش تیروئید تأثیر بگذارد. به طور کلی توصیه می شود که از آزمایش تیروئید در بیماران بستری در بیمارستان خودداری شود یا تا زمان بهبودی فرد از یک بیماری حاد به تعویق بیفتد.
  • به مدت 12 ساعت قبل از جمع آوری نمونه، مولتی ویتامین یا مکمل های غذایی حاوی بیوتین (ویتامین B7) که معمولا در مکمل ها و مولتی ویتامین ها مو، پوست و ناخن یافت می شود، مصرف نکنید.
  •  در صورتی که فرد به منظور درمان پرکاری تیروئید تحت درمان است و از داروی خاصی استفاده می‌کند، لازم است در مورد ادامه یا قطع مصرف آن در روزهای قبل از آزمایش T3 آزاد با پزشک خود مشورت کند.
     

 

اطلاعات بالینی :

وقتی که مقدار هورمون تیروئیدی در جریان خون کاهش می یابد و یا بدن در معرض استرس های جسمی یا روحی قرار می گیرد؛ هیپوتالاموس هورمون مترشحه تیروتروپین (TRH) را آزاد می کند. TRH نیز قسمت قدامی هیپوفیز را وادار می کند تا هورمون محرک تیروئید (TSH) را آزاد می کند. TSH سپس باعث ساخت و آزاد سازی T۳ و T۴ از غده تیروئید می شود. بیشتر هورمونی که در تیروئید ساخته می شود؛ بیشتر بشکل T۴ است.سلولهای بدن T۴ را به T۳ که شکل فعال هورمون است؛ تبدیل می کنند.

T۳ در سرم به دو شکل وجود دارد: شکل آزاد (۰.۳%) یا FT۳  که شکل فعال هورمون است و شکل متصل به پروتئین های پلاسما. حدود ۹۹.۷%  از T۳ به پروتئین های پلاسمایی همچون گلوبولین متصل شونده به تیروکسین (TBG) متصل است.

برخلاف T۳ total؛ سطح FT۳ تحت تاثیر عواملی که پروتئین های پلاسما را افزایش می دهند؛ قرار نمی گیرد.

تست FT۳ به دنبال اختلال در تست های T۴ و TSH؛ ویا وقتی بیمار دچار علائم پرکاری تیروئیدی است، انجام می شود. از این تست برای پیگیری تاثیر درمان پرکاری تیروئیدی نیز استفاده می شود.

علت درخواست تست

  • آزمون FT۳ به عنوان تست سطح دوم یا سوم عملکرد غده تیروئید می باشد و در تأیید بیشتر عارضه پرکاری تیروئید همراه با تستهای T۳، T۴ و TSH بکار می رود.
  • ارزیابی بالینی بیماران یوتیروئید (euthyroid) که دارای یک توزیع تغییر یافته ای از پروتئین های متصل به T۳ و T۴ دارند.
  • پایش درمان جایگزین هورمون تیروئید
  • کمک به تشخیص تیروتوکسیکوز

نام روش اندازه گیری :

CLIA-ECL-EIA

نام های مشابه :

  • Free Triiodothyronine
  • Total Triiodothyronine
  • T3 Radioimmunoassay
  • FT3
  • TT3

نیازهای همراه نمونه :

نام و نام خانوادگي ، نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

  • مقدار کل تری یدوتیرونین (T3) در بارداری افزایش می یابد، زیرا پروتئین های سرم در آن زمان افزایش می یابد. تری یدوتیرونین (T3) آزاد، با این حال، تحت تاثیر سطوح پروتئین نیست.
  • داروهایی که می توانند تری یدوتیرونین (T3) را افزایش دهند: آمیودارون، کلوفیبرات، سیتومل، استروژن ها، متادون، داروهای ضد بارداری خوراکی، فنوتیازین ها، تاموکسیفن، تربوتالین، تیروکسین، والپروئیک اسید.
  • داروهایی که می توانند تری یدوتیرونین (T3) را کاهش دهند: آمیودارون، استروئیدهای آنابولیک، آندروژن ها، داروهای ضد تیروئید، آسپرین، آتنولول، کاربامازپین، سایمتیدین، کورتیکواستروئیدها، فوروزماید، لیتیوم، فنی توئین، پروپرانولول، تئوفیلین.

موارد عدم پذیرش نمونه :

نمونه های همولیز، ایکتریک، لیپمیک

اطلاعات تکمیلی :

آزمایش تری یدوتیرونین (T3) آزاد یا توتال برای ارزیابی عملکرد تیروئید استفاده می شود. آزمایش تری یدوتیرونین (T3) در درجه اول برای کمک به تشخیص پرکاری تیروئید درخواست می شود و ممکن است برای کمک به پایش درمان یک فرد مبتلا به یک اختلال شناخته شده تیروئید درخواست شود.

آزمایش تری یدوتیرونین (T3) عمدتاً برای تشخیص پرکاری تیروئید استفاده می شود. تری یدوتیرونین (T3) در تشخیص کم کاری تیروئید مفید نیست زیرا سایر بیماری های غیر تیروئیدی می توانند با کاهش تبدیل T4 به T3 در کبد، سطح تری یدوتیرونین (T3) را کاهش دهند.

بیشتر T4 و T3 در خون به پروتئین متصل می شود، و درصد کمی بصورت  آزاد است. آزمایش‌های خون می‌توانند T4 کل ، T4 آزاد، T3 کل یا T3 آزاد را اندازه‌گیری کنند.

از آنجایی که بیشتر تری یدوتیرونین (T3) به ​​پروتئین متصل است، تری یدوتیرونین (T3) کل می تواند تحت تأثیر سطوح پروتئین و توانایی اتصال پروتئین قرار گیرد، اما T3 آزاد اینطور نیست. با این حال، برخی از دستورالعمل های حرفه ای T3 کل را توصیه می کنند، بنابراین هر یک از این تست ها ممکن است برای ارزیابی عملکرد تیروئید استفاده شود. به عنوان مثال، T3 آزاد یا گاهی اوقات T3 کل ممکن است همراه با آنتی بادی های تیروئید برای کمک به تشخیص بیماری گریوز، یک اختلال خود ایمنی که شایع ترین علت پرکاری تیروئید است، درخواست شود.

آزمایش تری یدوتیرونین (T3) آزاد یا کل معمولاً به دنبال TSH غیرطبیعی درخواست می شود، به ویژه اگر آزمایش T4 آزاد بالا نباشد.

 

 

 

زمان جواب دهی : 2 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .