نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش Esophageal Resection

نام آزمایش : Esophageal Resection

هزینه آزمایش : 0 ریال

اطلاعات بالینی :

سرطان مری سرطانی است که در مری رخ می دهد. مری یک لوله تو خالی طولانی ست که از گلو به معده شما می رود. مری به انتقال غذایی که می بلعید کمک می کند تا به معده برسد و در آنجا هضم شود.

سرطان مری معمولا در سلول هایی که در داخل مری قرار دارند شروع می شود. سرطان مری می تواند در هر نقطه از مری رخ دهد. مردان بیشتر از زنان به سرطان مری مبتلا می شوند.

سرطان مری ششمین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. نرخ بروز در مکان های جغرافیایی مختلف متفاوت است. در برخی مناطق، نرخ بالاتر سرطان مری ممکن است به علت مصرف تنباکو و الکل یا عادات غذایی خاص و چاقی باشد.

5 علائم و نشانه های سرطان مری:

علائم و نشانه های سرطان مری عبارتند از:

  • مشکل در بلع (دیسفاژی)
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • درد قفسه سینه، فشار یا سوزش
  • بدتر شدن سوء هاضمه یا سوزش سردل
  • سرفه یا گرفتگی صدا

سرطان مری اولیه معمولا هیچ علامت یا نشانی ایجاد نمی کند.

علل:

دقیقا مشخص نیست که چه چیزی باعث سرطان مری می شود.

سرطان مری زمانی رخ می دهد که سلول های مری تغییراتی (جهش) در DNA خود ایجاد می کنند. تغییرات باعث رشد و تقسیم خارج از کنترل سلول ها می شود. سلول های غیرطبیعی تجمع می یابند و توموری را در مری تشکیل می دهند که می تواند رشد کند تا به ساختارهای مجاور حمله کند و به سایر قسمت های بدن گسترش یابد.

انواع سرطان مری:

سرطان مری بر طبق نوع سلول های درگیر طبقه بندی می شود. نوع سرطان مری شما به تعیین گزینه های درمانی شما کمک می کند. انواع سرطان مری عبارتند از:

  • آدنوکارسینوم: آدنوکارسینوم در سلول های غدد ترشح کننده مخاط در مری شروع می شود. آدنوکارسینوما اغلب در قسمت پایینی مری رخ می دهد.
  • سرطان سلول فلسی: سلول های سنگفرشی سلول های صاف و نازکی هستند که سطح مری را می پوشانند. کارسینوم سلول سنگفرشی اغلب در قسمت های فوقانی و میانی مری رخ می دهد. کارسینوم سلول سنگفرشی شایع ترین سرطان مری در سراسر جهان است.
  • انواع کمیاب دیگر برخی از اشکال نادر سرطان مری عبارتند از: کارسینوم سلول کوچک، سارکوم، لنفوم، ملانوم و کوریوکارسینوم.

عوارض:

با پیشرفت، سرطان مری می تواند عوارضی ایجاد کند، مانند:

  • انسداد مری: سرطان ممکن است عبور غذا و مایعات از مری را دشوار کند.
  • درد: سرطان مری پیشرفته می تواند باعث درد شود.
  • خونریزی در مری: سرطان مری می تواند باعث خونریزی شود. اگر چه خونریزی معمولا تدریجی است، اما گاهی اوقات می تواند ناگهانی و شدید باشد.

تشخیص:

آزمایش ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص عبارتند از:

  • تست بلع باریوم: در طول این مطالعه، مایعی حاوی باریم را می بلعید و سپس تحت اشعه ایکس قرار می گیرید. باریم داخل مری شما را می پوشاند، که سپس هر گونه تغییر در بافت را در عکس اشعه ایکس نشان می دهد.
  • استفاده از یک اسکوپ برای بررسی مری (اندوسکوپی): در طول اندوسکوپی، پزشک یک لوله انعطاف پذیر مجهز به یک لنز ویدیویی (ویدیو اندوسکوپ) را از گلو به داخل مری عبور می دهد. با استفاده از اندوسکوپ، پزشک مری شما را معاینه می کند و به دنبال سرطان یا نواحی تحریک کننده است.
  • جمع آوری نمونه بافت برای آزمایش (بیوپسی): پزشک شما ممکن است از یک اسکوپ مخصوص که از گلوی شما به مری شما (آندوسکوپی) عبور می کند برای جمع آوری نمونه ای از بافت مشکوک (بیوپسی) استفاده کند. نمونه بافت برای جستجوی سلول های سرطانی به آزمایشگاه فرستاده می شود.

تعیین میزان گستردگی سرطان:

هنگامی که تشخیص بیماری تایید شد، پزشک ممکن است آزمایش های بیشتری را برای تعیین میزان گستردگی سرطان و درگیری غدد لنفاوی یا سایر نواحی بدن توصیه کند.

آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • برونکوسکوپی
  • سونوگرافی آندوسکوپی (EUS)
  • توموگرافی کامپیوتری (CT)
  • توموگرافی انتشار پوزیترون (PET)

پزشک از اطلاعات این روش ها برای تعیین مرحله ای به سرطان شما استفاده می کند. مراحل سرطان مری با اعداد رومی نشان داده می شود که از 0 تا IV متغیر است و پایین ترین مراحل نشان می دهد که سرطان محدود است و فقط لایه های سطحی مری شما را تحت تاثیر قرار می دهد. در مرحله چهارم، سرطان پیشرفته است و به سایر نواحی بدن گسترش پیدا کرده است.

سیستم مرحله بندی سرطان همچنان به تکامل خود ادامه می دهد و با بهبود تشخیص و درمان توسط پزشکان پیچیده تر می شود. پزشک از مرحله سرطان شما برای انتخاب درمان های مناسب برای شما استفاده می کند.

 

درمان سرطان مری:

درمان هایی که برای سرطان مری دریافت می کنید بر اساس نوع سلول های درگیر در سرطان، مرحله سرطان، سلامت کلی و ترجیحات شما برای درمان است.

جراحی:

جراحی برای برداشتن سرطان می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها مورد استفاده قرار گیرد.

عمل های مورد استفاده برای درمان عبارتند از:

  • جراحی برای برداشتن تومورهای بسیار کوچک: اگر سرطان شما بسیار کوچک است، محدود به لایه های سطحی مری است و گسترش پیدا نکرده است، جراح ممکن است حذف بافت سرطانی و بافت سالم اطراف آن را توصیه کند. جراحی را می توان با استفاده از آندوسکوپی که از گلو و مری شما عبور می کند انجام داد.
  • جراحی برای برداشتن بخشی از مری (ازوفاژکتومی): در طول ازوفاژکتومی، جراح بخشی از مری را که حاوی سرطان است، همراه با بخشی از قسمت فوقانی معده و غدد لنفاوی مجاور برمی دارد. مری باقی مانده دوباره به معده شما وصل می شود. معمولا این کار با کشیدن معده به سمت بالا انجام می شود تا به باقی مانده مری متصل شود.
  • جراحی برای برداشتن بخشی از مری و قسمت فوقانی معده (ازوفاگوگاسترکتومی): در طی ازوفاگوگاسترکتومی جراح بخشی از مری، غدد لنفاوی مجاور و بخش بزرگتری از معده شما را برمی دارد. سپس بقیه معده شما به سمت بالا کشیده می شود و دوباره به مری متصل می شود. در صورت لزوم، بخشی از کولون برای کمک به پیوستن به این دو مورد استفاده قرار می گیرد.

جراحی خطر عوارض جدی مانند عفونت، خونریزی و نشت از ناحیه ای که مری باقی مانده را به معده متصل می کند به همراه دارد.

جراحی برای برداشتن مری می تواند با روش باز با استفاده از برش های بزرگ یا با ابزارهای جراحی خاص که از طریق چندین برش کوچک در پوست  وارد می شود (لاپاروسکوپی) انجام شود. نحوی انجام جراحی به موقعیت فردی و روش خاص جراح  برای مدیریت آن بستگی دارد.

 


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .