نشانی :

شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره تلفن :

071-91009393

ساعت کاری :

شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30

آزمایش A/G

نام آزمایش : A/G

هزینه آزمایش : 0 ریال

نوع نمونه :

serum

حجم نمونه :

1ml

کمترین حجم نمونه :

0.5ml

نگهداری نمونه :

7روز در دمای2تا8درجه سانتیگراد،3ماه در دمای منفی20درجه سانتیگراد

حمل و نقل نمونه :

 رعایت زنجیره سرد (8-2 در جه)

راهنمای جمع آوری نمونه :

نمونه فریز دفریز نشود- رد نمونه های همولیز ، ایکتریک و لیپمیک شدید

اطلاعات لازم از بیمار :

سن بيمار, مصرف دارو ,سابقه بيماري

آمادگی لازم قبل از نمونه گیری :

نيازي به ناشتايي یا آمادگی خاصی نمي باشد.

اطلاعات بالینی :

آزمایش نسبت پروتئین کل و نسبت آلبومین/گلوبولین (A/G) میزان کل پروتئین خون را اندازه گیری می کند.

دو نوع اصلی پروتئین در خون وجود دارد: آلبومین پروتئین اصلی پلاسما است که عملکردهای مختلفی دارد.

آلبومین توسط کبد ساخته می شود، سپس وارد جریان خون می شود همچنین هورمون ها، ویتامین ها و آنزیم ها را در سراسر بدن حمل می کند. که به جلوگیری از نشت خون از رگ های خونی به بافت های دیگر کمک می کند. همچنین به حرکت هورمون ها، داروها، ویتامین ها و سایر مواد مهم در سراسر بدن کمک می کند آزمایش آلبومین بررسی میزان عملکرد کبد و کلیه ها استفاده می شود. در صورتی که کبد آسیب دیده باشد، آلبومین به اندازه کافی تولید نمی شود. همچنین در صورت آسیب کلیه، آلبومین بیش از حد از بدن خارج می شود که در ادرار مشاهده می شود. بنابراین در صورت آسیب کبدی و کلیوی میزان آلبومین در بدن کاهش می یابد. سطوح بالای آلبومین نیز از نشانه های کم آبی است.

گلوبولین ها پروتئین هایی هستند که توسط سیستم ایمنی بدن در کبد ساخته می شوند. گلوبولین ها نقش مهمی در عملکرد کبد، لخته شدن خون و مبارزه با عفونت دارند. انواع مختلفی از گلوبولین ها به نام های آلفا، بتا و گاما گلوبولین ها وجود دارد.

آزمایش های اندازه گیری گلوبولین ها عبارتند از: تست پروتئین تام :(total protein) این آزمایش خون میزان کل پروتئین موجود در خون را اندازه گیری می کند.

دو نوع اصلی پروتئین خون، گلوبولین ها و آلبومین هستند. چنانچه سطح پروتئین پایین باشد، نشان دهنده بیماری کبدی یا کلیوی است.

الکتروفورز پروتئین سرم: این آزمایش سطح انواع مختلفی از پروتئین ها را در خون، از جمله انواع مختلف گلوبولین ها را اندازه گیری می کند. از آنجایی که سطوح گلوبولین های خاص اطلاعاتی در مورد عملکرد سیستم ایمنی بدن ارائه می دهند. بنابراین، از این آزمایش می توان به منظور تشخیص اختلالات سیستم ایمنی، نوعی سرطان به نام مولتیپل میلوما و انواع بیماری های دیگر استفاده کرد.

این آزمایش میزان آلبومین خون را با مقدار گلوبولین مقایسه می کند. این مقایسه نسبت آلبومین/گلوبولین (A/G) نامیده می شود. اگر سطح پروتئین کل یا نتایج نسبت A/G طبیعی نباشد، می تواند نشانه ای ازیک مشکل باشد. آزمایش نسبت پروتئین کل و A/G اغلب به عنوان بخشی از پانل متابولیک جامع است که میزان پروتئین ها و سایر مواد موجود در خون را اندازه گیری می کند. همچنین ممکن است برای تشخیص بیماری کلیوی، بیماری کبد یا مشکلات تغذیه ای استفاده شود.

نام های مشابه :

  • Serum Protein
  • A/G Ratio Test
  • Total Protein
  • Albumin to Globulin Ratio

نیازهای همراه نمونه :

نام و نام خانوادگی-نوع نمونه

عوامل مداخله گر :

  • استفاده طولانی مدت از تورنیکه در طول خون گیری می تواند منجر به نمونه خونی با پروتئین کل کاذب بالا (بیشتر از غلظت واقعی در گردش خون) شود.
  • از همولیز و سرم لیپمیک خودداری کنید.
  • از خونگیری از سمت انفوزیون I/V اجتناب کنید که نتیجه را کاهش می دهد
  • داروهایی مانند استروئیدهای آنابولیک، آندروژن ها، دکستران، هورمون رشد، پروژسترون و انسولین سطح پروتئین را افزایش می دهند.
  • برخی از داروها مانند استروژن، داروهای هپاتوتوکسیک و داروهای ضد بارداری خوراکی سطح را کاهش می دهند.

اطلاعات تکمیلی :

نتایج یک آزمایش پروتئین کل معمولاً همراه با نتایج سایر آزمایش‌های CMP در نظر گرفته می‌شود و اطلاعاتی را در مورد وضعیت سلامت عمومی فرد با توجه به تغذیه و/یا شرایط مربوط به ارگان‌های اصلی مانند کلیه و کبد به پزشک ارائه می‌دهد. با این حال، اگر نتایج غیرطبیعی باشد، معمولاً برای کمک به تشخیص بیماری مؤثر بر سطح پروتئین در خون، آزمایش‌های بیشتری لازم است.

سطح پایین پروتئین کل می تواند نشان دهنده یک اختلال کبدی، یک اختلال کلیوی یا اختلالی باشد که در آن پروتئین به درستی هضم یا جذب نمی شود. سطوح پایین ممکن است در سوءتغذیه شدید و شرایطی که باعث سوء جذب می شوند، مانند بیماری سلیاک یا بیماری التهابی روده (IBD) دیده شود.

  • سطح بالای پروتئین کل ممکن است همراه با التهاب مزمن یا عفونت هایی مانند هپاتیت ویروسی یا HIV دیده شود. همچنین ممکن است با اختلالات مغز استخوان مانند مولتیپل میلوما همراه باشد.
  • نسبت A/G پایین ممکن است منعکس کننده تولید بیش از حد گلوبولین ها باشد، مانند میلوم متعدد یا بیماری های خودایمنی، یا تولید کم آلبومین، مانند سیروز، یا از دست دادن انتخابی آلبومین از گردش خون، همانطور که ممکن است در بیماری کلیوی رخ دهد. سندرم نفروتیک).
  • نسبت A/G بالا نشان‌دهنده تولید ناکافی ایمونوگلوبولین‌ها است که ممکن است در برخی از کمبودهای ژنتیکی و در برخی از لوسمی‌ها دیده شود.
  • با پروتئین کل کم که به دلیل انبساط پلاسما (رقیق شدن خون) است، نسبت A/G معمولاً طبیعی است زیرا آلبومین و گلوبولین هر دو به یک اندازه رقیق می شوند.

زمان جواب دهی : 1 روز


آدرس : شیراز ، خیابان معدل غربی ، مجتمع پزشکی راز

شماره های تماس : 071-32369393-6 / 071-91009393

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 24:00، پنجشنبه 6 الی 19 و روزهای تعطیل 7 الی 12:30


شماره ی واتساپ : 09914444130
آدرس اینستاگرام : instagram.com/razlab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه راز می باشد .